Flavorite ziet investeerder instappen en wordt 'Flavorite Group'

Flavorite heeft afgelopen maand de fusie aangekondigd van hun drie bedrijfsonderdelen (Flavorite Hydroponic Tomatoes, Flavourwave en Flavorite Marketing)  tot één bedrijf dat bekend de markt op gaat als 'Flavorite Group'. Dit nadat het bedrijf ook investeerder Roc Partners instappen, waardoor 216 miljoen euro ingezet kan worden voor verdere groei.

Flavorite heeft al een aanzienlijke groei doorgemaakt sinds de oprichters Warren Nichol en Mark Millis het bedrijf in 1988 begonnen. Er werd begonnen met 1200 m² kassen in Warragul, Gippsland Victoria, met de bedoeling om 12 maanden per jaar de best smakende in Australië geteelde tomaten te produceren.

Groei in areaal en producten
Deze visie heeft zich sindsdien uitgebreid naar nieuwe productsegmenten met de introductie van specialty tomaten, paprika's, komkommers en sinds kort ook blauwe bessen. Het plan is om op deze productiebasis verder te bouwen met verdere uitbreiding en diversificatie naar nieuwe producten en segmenten binnen de groenten- en fruitsector.

Nu alle teelt in hypermoderne kassen en beschermde teeltomgevingen plaatsvindt en er een tweede grote teeltfaciliteit in Katunga (Victoria) is gebouwd, beslaat Flavorite momenteel 420.000 m² kas met nog eens 200.000 m² externe telers die bijdragen aan de bevoorrading van alle grote retailers en centrale markten op nationaal niveau evenals aan de Aziatische exportmarkten.


Luchtfoto van de teeltfaciliteit van Flavorite in Warragul (Gippsland Victoria)

Investeerder Roc Partners
Mike Nichol, CEO van de Flavorite Group, verklaarde dat de fusie 'de drie succesvolle bedrijven in staat zal stellen hun krachten te bundelen om een topspeler te blijven en verder te groeien."

Roc Partners is een in Sydney gevestigde investeringsgroep die is gekozen om het Victorian Business Growth Fund te beheren, een partnerschap tussen First State Super en de Victoriaanse regering. Flavorite zal het eerste bedrijf zijn dat profiteert van het fonds van € 216 mln, dat kapitaal verschaft waarmee het bedrijf zijn activiteiten aanzienlijk kan uitbreiden en zijn groeipotentieel kan realiseren. 

Voor meer informatie:
Flavorite
flavorite.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven