Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer lagen, nóg hogere productie in onbemande vertical farm

Het onbemande vertical farmingssysteem Uplift is sinds kort beschikbaar voor telers wereldwijd. Het is een product van Sananbio

"Stop je zaden erin en je hoeft verder niks meer te doen dan te wachten op de oogst van je groenten een paar dagen later," zegt Zhan Zhuo, medeoprichter en directeur van Sananbio. Uplift is in de afgelopen twee jaar getest en nu klaar voor wereldwijde introductie.

"Uplift kan dagelijks 6-8 ton verse bladgroenten produceren in een bedrijf van slechts 5000 m2. Door meer lagen boven op elkaar te plaatsen dan in gewone vertical farms, kunnen we de ruimte optimaal gebruiken en de opbrengsten verhogen. De productiviteit ligt 6 keer hoger dan een vertical farm met 6 lagen. De hogere opbrengst leidt tot minder kosten, waardoor de producten betaalbaar worden voor meer mensen."

Ook het watercirculatiesysteem is verbeterd. "Hierdoor kwan 60% van het water door de planten worden opgenomen en de overige 40% wordt gerecycled. Dit is vooral heel waardevol voor die regio's in de wereld die te maken hebben met watertekorten en moeilijke tuinbouwomstandigheden," zegt Zhan.

Uplift maakt gebruik van PlantKeeper, hun indoor farming managementsysteem, om de omgevingsfactoren in de gaten te houden en voor een regelmatige update van de realtime teeltomstandigheden in het hele bedrijf. Met gebruik van robot- en transportsystemen is de behoefte aan arbeiders minimaal, aldus Zhan.

 

Voor meer informatie:
Sananbio
global@sananbio.com 
LinkedIn.

Publicatiedatum: