Sla uit Almería bij McDonald's

Het teelt- en afzetbedrijf van bladgroenten Explotaciones Agrícolas Hermanos Chumbos uit Almería is gaandeweg uitgegroeid tot een van de belangrijkste leveranciers van sla voor de fastfoodketen McDonald's in het oostelijke deel van Spanje.

Sinds de oprichting in 2012 is het bedrijf een van de snelstgroeiende ondernemingen in de regio gespecialiseerd in buitenteelt. Het beschikt over een areaal van bijna 1.000 hectare in Pulpí, Cuevas del Almanzora en El Ramonete de Lorca. Het bedrijf stelt meer dan 300 mensen te werk.

Sla als hoofdproduct
Bedrijfsleider José Martínez vertelt dat sla, in al zijn varianten, het hoofdproduct is van Hermanos Chumbos. Het gros komt op de buitenlandse markt terecht. Het bedrijf teelt ook andijvie en krulandijvie, spitskool, spruitjes, broccoli en selderij, met als doel het hele seizoen rond verse producten aan te kunnen bieden. Daarnaast teelt het ook meloen en watermeloen voor de binnenlandse markt.

Hermanos Chumbos is medeoprichter van de Vereniging voor Intensieve Buitenteelt in Almería (Agrintal). Andere stichtende leden zijn Viveros Medipalm, Cuadraspania, Comercial Peregrin, SAT Agroalmanzora, Viveros Citroplant, Agrícola Navarro de Haro, Agrupapulpí en Primaflor.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven