Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Miljoenen naar plukrobot, 'groeigel' en breder inzetbare vertical farm

De Britse regering heeft onlangs bijna 26,5 miljoen euro toegezegd aan 9 projecten op het gebied van o.a. robotica in de land- en tuinbouw en autonoom telen. Het geld gaat o.a. naar de ontwikkeling van een plukrobot, een gel die planten minder kwetsbaar maakt, een breder inzetbare vertical farm en systeem voor autonoom telen. 

De plukrobot is ontwikkeling bij Saga Robotics dat 2,8 miljoen euro ontvangt. De focus ligt momenteel op zachtfruit.

Gel
De 'gel', die planten minder water moet laten gebruiken én minder kwetsbaar moet maken voor pathogenen, is in ontwikkeling bij GelPonic. Het bedrijf heeft al een gelachtig uitgangsmateriaal ontwikkeld om gewassen op te laten groeien en wil nu kijken of ze met de 'gel' het watergebruik van gewassen kunnen beperken én pathogenen uit kunnen filteren. Bovendien wordt gewerkt aan een op grafeen gebaseerd Internet of Things-systeem waardoor op afstand monitoren van teeltcondities in een vertical farm mogelijk is.

Ook Autonomous Growing Systems, de naam verraadt wat het bedrijf van plan is, krijgt geld: 2,2 miljoen. Net als InFarm2.x, goed voor meer dan 3,3 miljoen euro om breder inzetbare vertical farm te ontwikkelen om nog meer soorten gewassen in te kunnen telen. 

Bron: gov.uk