Peter van der Klift: "Doel is om 10% meer schone lucht te leveren dan we uitstoten"

Milestone Fresh wil klimaatpositief de toekomst in dankzij aandeel in bamboekwekerij in Guatemala

Tholen - "We willen klimaatpositief de toekomst ingaan", vertelt Peter van der Klift van Milestone Fresh. Grote woorden voor een expediteur? "Niet als we dit waarmaken. We staan aan de voorkant van een nieuw project in Guatemala waarin het doel is om dankzij de bamboeteelt 10% meer schone lucht te leveren dan we momenteel uitstoten."

"Momenteel zijn we druk bezig met het laten berekenen van onze footprint op basis van de CO2-uitstoot. Zodra die berekend is, willen we in Guatemala samen met onze partners een project opstarten met het groeien van bamboe om weer schone lucht te geven aan de wereld", vertelt Peter. "We hopen dat er meer bedrijven zich bij dit project zullen aansluiten."

"We kwamen in contact met het bedrijf Bamboo Village Uganda. Vanwege onze activiteiten in Guatemala, waar we al sinds 2017 een kantoor houden, hebben wij gekozen voor een lokaal initiatief, waarbij deze organisatie onder meer samen met ons Milestone Bamboo Village Guatemala gaat opstarten ", vertelt Peter. "We gaan niet zelf telen, want daar ligt onze expertise niet, maar we zullen ons aansluiten bij deze farm en op basis van de berekende uitstoot in de benodigde aantal hectares investeren."

"We zijn al enkele jaren actief in Centraal-Amerika en vanuit Guatemala is het afgelopen jaar meer vraag gekomen voor het vervoer van zowel groenten, fruit als bloemenplanten. De voornaamste producten die wij momenteel vervoeren vanuit Guatemala zijn sugarsnaps, meloenen, bloemenplanten en snijgroen. Onze onafhankelijkheid staat dan ook bovenaan, daarom hebben we zelf ook geen teeltambities", vertelt Peter.

Milestone Fresh laat geen gras over het initiatief groeien. "Dit jaar moet het project een aanvang krijgen. Onze partner is al  bezig met de aanplant. Het zal echt wel een paar jaar duren voordat het project rendement oplevert, maar je moet ergens beginnen. Wij willen in de markt voorop lopen op duurzaamheidsgebied en voelen ons verantwoordelijk voor wat er in de wereld gebeurt. Daarbij geloven we in het motto 'wie goed doet, goed ontmoet", aldus de expediteur.

"De bamboeteelt is voor dit project erg geschikt. Het vereist niet al te veel onderhoud en daarnaast heb je niet al te veel grond nodig voor een maximaal rendement. Daarbij zijn de toepassingsmogelijkheden van bamboe enorm. Denk bijvoorbeeld aan kleding en give-aways. Het Wereld Natuur Fonds is onder meer een afnemer", vertelt Peter. "Met de bamboe hopen we huizen te bouwen voor de arme lokale families."

"Praten over duurzaamheid gebeurt er al veel te veel. Met dit concrete project willen we aantoonbaar ons steentje bijdragen. Klimaatpositief mag geen loze term zijn en daarom gaan we dit feitelijk aantonen dat we dit voor elkaar krijgen en zullen we dit ook nauwlettend volgen. Dankzij onze aanwezigheid in Guatemala zitten we dicht op het project en kunnen we ook wellicht samen met klanten bezoek aan het project brengen."

Voor meer informatie:
Peter van der Klift
Milestone Fresh
Tel: +31 (0)88 622 0470 
Mob: +31 (0)6 1285 3096
p.vanderklift@milestonefresh.nl
www.milestonelogistics.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven