Amerikaanse hobbytelers vragen om kassen met automatisering én zelfs belichting

“We krijgen nu dagelijks telefoontjes, van mensen die een kas willen om hun eigen voedsel in te telen of in samenwerking met hun buren," zegt Erick Recors van Fullbloom Greenhouse. De tuinbouwsector bloeit op dit moment helemaal op in de VS.

Het land probeert voedsel zoveel mogelijk lokaal te telen, vooral sinds de COVID-19-crisis. Fullbloom was voorheen vooral actief in de sector voor medische cannabis, maar breidt nu uit naar de 'gewone' teeltsector.

Specialiteiten
Vooral in het noorden van de VS, in staten als Michigan of Minnesota moeten kassen tegen enorme hoeveelheden sneeuw bestand zijn. Telers hebben dus niet gewoon een kas nodig, deze moet voor hen ontworpen worden. "Dat is onze specialiteit."

Het bedrijf heeft een ontwerpservice en brengt altijd eerst een bezoek aan de telers. "De automatiseringsfactor is onze specialiteit."

Fullbloom wil betaalbare kassen maken en geeft klanten de optie om de temperatuur, luchtvochtigheid en irrigatie te automatiseren en te beheren vanaf hun telefoon. Ook biedt het bedrijf een systeem waarbij je de hoeveelheid licht vermindert. Dit systeem bevindt zich aan de buitenkant van de kas. "Je laat je planten denken dat de herfst is begonnen, zodat je in de lente en zomer eerder kunt oogsten dan anderen." 

Voedselteelt
"Mensen bellen soms op, op zoek naar een kas, zonder dat ze op de hoogte zijn van het belichtingssysteem." Dat is meestal het geval voor kassen voor de groenten- en fruitteelt en dat is ook een van de redenen dat het bedrijf wil diversifiëren in deze sector.

Meer informatie over het belichtingssysteem volgt binnenkort.

Voor meer informatie:
Fullbloom Light Deprivation
contact@fullbloomlightdep.com 
www.fullbloomlightdep.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven