Biologisch afbreekbare substraatzakken niet langer exclusief voor in cannabis

Ceyhinz Link/Riococo breidt zijn aanbod van biologisch afbreekbare plastic zakken uit. Wat voorheen alleen aan cannabiskwekers werd aangeboden, wordt nu aan alle klanten aangeboden, ongeacht het gewas dat wordt gekweekt.

"De afgelopen 2,5 jaar hebben we EcoPure biologisch afbreekbare zakken aangeboden aan onze cannabis- en hennepklanten. Onze volledige lijn gericht op medische cannabistelers werd ongeveer 2 jaar geleden exclusief verschoven en de reguliere zakken waren alleen verkrijgbaar via een speciale bestelling. Het idee dat cannabis natuurlijk en groen is, is de reden waarom we dat besluit hebben genomen, zodat de telers volledig duurzaam zijn", zegt Eddie McMahon, Sales Manager van Ceyhinz Link.

"We kregen onlangs vragen van verse producten telende klanten die een verschil wilden maken en niet zo'n groot aantal zakken naar recyclingcentra wilden laten gaan of in sommige gevallen mogelijk geen recyclingmogelijkheden voor hun kassen hadden. Ons plan was om dit aanbod enkele maanden geleden te introduceren, maar met de uitbraak van COVID-19 en het gevolg dat er in veel plaatsen een lock-down was, moesten we dat uitstellen", aldus Shan Halamba, CEO van Ceyhinz Link.

"De kokosnootschil wordt door velen beschouwd als een bijproduct of afval van de kokosnootsector. Maar in Sri Lanka oogsten we de schil voor de schillen en voor ons is de noot het bijproduct. Maar niets ervan gaat verloren en daarom vonden we dat al onze producten OMRI-gecertificeerd zijn als biologisch en we moeten zo duurzaam mogelijk blijven - 16 jaar na onze oprichting", voegde Halamba eraan toe.

Riococo heeft naar eigen zeggen vele initiatieven genomen om hun duurzaamheid te bevorderen van het toevoegen van zonnecellen aan veel van hun fabrieken tot het stroomlijnen van de logistiek, het plaatsen van verwerkingsfaciliteiten dichter bij de gebieden van hun sourcing en het inhuren van lokaal personeel. "Al onze stappen en gedachten zijn erop gericht om onze productlijn zo groen mogelijk te maken en door de EcoPure-zakken uit te breiden naar alle telers zal daar aan bijdragen", concludeerde Halamba.

 
Voor meer informatie:
Riococo
info@riococo.com

www.riococo.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven