Betuwekers

"De kersen raken op"

De maand juli is kersenmaand, maar de kersen raken nu al op. Door de nachtvorst in het voorjaar valt de oogst een stuk lager uit, zo’n 80% van normaal. In België was dat soms 60% van normaal.

Aart Blom tussen de kersen

Ook is er veel meer vraag naar kersen. Aart Blom, kersenteler denkt dat het coronavirus daar een positieve invloed op heeft gehad. "Consumenten zijn bewuster bezig met hun eten en kopen rechtstreeks bij de lokale producent. Dat vind ik een goede ontwikkeling."

Ging een kilo kersen vorig jaar nog over de toonbank voor 5-6 euro, nu ligt de prijs tussen de 7 en 10 euro voor een kilo. Volgens Aart is de kwaliteit wel top met grote kersen met veel smaak. 

Zelf plukken
Het zelf kersen plukken slaat ontzettend goed aan bij bezoekers van de kersenboomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Deze fruitbelevingsactiviteit trekt vele toeristen uit het hele land. Maar vanwege het enthousiasme gaat het ‘zelf kersen plukken’ nu al de laatste week in. Het weekend 25 en 26 juli  nog en dan is het gebeurd.

Net als afgelopen weekend zorgen ‘De Nijlpaarden’ voor de muzikale omlijsting. In de middag treden zijn op. Op zaterdagmiddag 18 juli kwam het zangkoor Fruitig Geflipt weer hun eerste optreden geven na de coronacrisis. 

Kersen proeven, kersen plukken, kersen kopen
Een kijkje in de boomgaard nemen of zélf kersen plukken?. Dit laatste is dagelijks mogelijk van 9.00 tot 19.00 uur. De kersenwinkel is elke dag geopend van 9.00 tot 20.00 uur. De kersen drive-in is open op vrijdagmiddag en in de weekenden. Toegang tot de boomgaard is gratis en ook het parkeren is gratis.Anders staat het momenteel met de bramen. "Dat is een veel gevoeliger product," vertelt Aart, "Daar heb je al snel te veel of te weinig van en dan kunnen de prijzen hard springen." 

Voor meer informatie:
Fruit Partners Blom
Hooiweg 16
4158 LE Deil
Tel: 0345-651311
aart@fruitpartnersblom.nl   
www.fruitpartnersblom.nl   

  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven