Zes bedrijven trappen online-serie RoboCrops af

Studio RoboCrops is een online serie over robots in de glastuinbouw. In drie live sessies vanuit het World Horti Center ontmoeten robotbouwers van over de hele wereld elkaar. Verschillende uitdagingen worden met elkaar besproken en telers komen in contact met tech. Op dinsdag 21 juli vindt de eerste Studio RoboCrops plaats, waarin het gaat over de stand van zaken op het gebied van plukrobots in de kas. Zes bedrijven trappen af.

Telers leggen aan de online deelnemers uit wat de belangrijkste uitdagingen zijn als je komkommer, paprika, aubergine of zacht fruit wilt oogsten met een robot. Ook zullen diverse techbedrijven hun oplossingen presenteren. 

De zes bedrijven
Om 11:00 opent Harrij Schmeitz van Glas4.0 de eerste aflevering van Studio RoboCrops, waarna Marcel van Koppen (Rijk Zwaan) praat over robots vanuit het perspectief van de praktijk. Daarna pitchen Rui Andres (Fieldwork Robotics), Tom Coen (Octinion) en Brandon Contino (Four Growers) hun oplossingen en uitdagingen. Harrie Schonewille van VDL ETG Projects sluit het presentatiegedeelte af, waarna er door de deelnemers gereflecteerd wordt en er ruimte is voor reactie en vragen vanuit de deelnemers.

Aanmelden voor de eerste aflevering van Studio RoboCrops kan via www.robocrops.tech/event/picking-robot-technology-for-greenhouse-fruit-crops 

Na deze eerste editie zullen nog twee afleveringen volgen op 28 juli en 4 augustus, aanmelden hiervoor kan via dezelfde link.

Voor meer informatie: 
RoboCrops
info@robocrops.tech 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven