Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lagere omzet Nederlandse bedrijven duurt zeker nog een jaar

De lagere omzet voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland zal nog zeker een jaar aanhouden, zo voorspelt de Rabobank in een nieuwe 'sectorprognose'. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retail-sector blijft de omzetdaling groot. Voor wat betreft de tuinbouw rekent de bank erop dat in het derde kwartaal van volgend jaar er weer een normale omzetontwikkeling te zien zou moeten zijn, d.w.z., een omzet vergelijkbaar met die van 2019. 

In deze publicatie licht de bank enkele sectoren uit die tijdens de coronacrisis een positieve omzetontwikkeling laten zien (m. n. de opslagsector en de detailhandel food) terwijl het hier de (veel langere lijst) sectoren op een rij zet, waar de omzetprognoses voor het komende jaar nog helemaal zo rooskleurig niet zijn.

Tuinbouw over 1 jaar weer op normaal niveau
Voor wat betreft de tuinbouw voorziet Rabobank in het derde kwartaal van dit jaar een omzetdaling van 8%. In de daarop volgende kwartalen loop die daling steeds een paar procentpunten in, waarop het derde kwartaal van volgend jaar weer een normale omzetontwikkeling zou moeten laten zien (d.w.z., een omzet vergelijkbaar met die van 2019).

Publicatiedatum: