Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemüsehof Reinheimer heeft 47 soorten op 3 hectare staan:

"Vollegrondstomaten erg in trek momenteel"

Veel tomaten komen uit de kas, maar er bestaat ook buitenteelt, ook in Duitsland. Gemüsehof Reinheimer teelt op 3 hectare bijvoorbeeld 47 soorten. "Onze tomaten van de vollegrond zijn op dit moment erg in trek, omdat iedereen thuisblijft, wat de verkoop zeker ten goede komt", vertelde Kai Reinheimer vorige week. Hij is de eigenaar van het bedrijf dat ook een boerderijwinkel heeft.

"In 2018 konden we onze vollegrondstomaten tot in december verkopen. In 2019 eindigde het seizoen vrij vroeg door de natte herfst. Dit jaar hebben we de modernste druppelirrigatie en het gewas ziet er goed uit."


Links: Sperziebonen uit de vollegrondsteelt. Rechts: De tomaten van de vollegrond worden zowel op de wekelijkse markt als in de eigen boerderijwinkel en via regionale groothandelaren en retailers op de markt gebracht.

Naast tomaten teelt Kai ook diverse bonensoorten, slasoorten - "Crispy salanova is erg in trek momenteel" - en kruiden, veldkruiden dus. De selectie van kruiden is de laatste jaren voortdurend uitgebreid. "We hebben dit jaar voor het eerst mint en salie geplant en die worden nu al geoogst. Al met al zien we dat dit segment in slechts enkele jaren sterk is gegroeid," besluit Reinheimer. 

Tuinbonen, een klassiek nichegewas

Voor meer informatie:
Kai Reinheimer
Gemüsehof Reinheimer
Unter der Ruth 54
65462 Ginsheim
Duitsland
+49 614 493 8500
info@gemuesehof-reinheimer.de
www.gemuesehof-reinheimer.de