Richard Schenkeveld:

“Alert zijn op hygiëne zit in onze sector ingebakken"

Op 1 juli werden de regels voor de verspreiding van het coronavirus versoepeld. Dat is goed nieuws, ook voor arbeidsmigranten uit Rotterdam en omgeving die in het Westland in de kassen werken.

Richard Hartensveld, eigenaar van tomatenkwekerij Schenkeveld, met onder meer vestigingen in De Lier, Den Hoorn en Schipluiden, vertelt op de website van Rotterdam Food Cluster hoe de strenge hygiëne-eisen tegen plantenvirussen ook helpen tegen verspreiding van het coronavirus. “Handen ontsmetten was bij ons al routine.”


Begin maart deelde Schenkeveld nog foto's van een speciaal i.v.m. de (planten)virusdruk ontwikkelde dooppoort die zich niet laat manipuleren.

“Voor ons is een sluis waar je je handen en schoenen ontsmet al standaard", vertelt hij. "Zonder dat kom je het bedrijf niet op. Handschoenen aan en vaak verwisselen voor schone, is routine. Wat voor de planten goed is, werkt ook goed tegen het verspreiden van het coronavirus”, schetst Hartensveld de gang van zaken op tomatenbedrijven. “Alert zijn op hygiëne zit in onze sector ingebakken.”

Lees hier het hele verhaal. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven