Eerste vertical farm van Chili klaar voor uitbreiding

Na een goed eerste jaar van de pilotfarm heeft bedrijf Agro Urbana 1 miljoen dollar aan nieuwe investeringen binnengehaald. Het Chileense initiatief dat bladgroente kweekt met kunstlicht en een hydroponic systeem is tot zover de enige vertical farm in de regio.

Met een beginkapitaal van een half miljoen dollar werd een loods in een buitenwijk van Santiago omgebouwd tot de huidige 300 m2. Het pilotproject produceert maandelijks 20.000 porties bladgroente en verkoopt die aan restaurants en via internet.

De twee oprichters kwamen op het idee tijdens een bezoek aan een vertical farm in San Francisco en zagen potentieel voor een dergelijke aanpak in Chili. Met een waterbesparing van 95%, een stabiele kwaliteit en een korte lokale supply chain verwacht het bedrijf een winstgevend model te kunnen bouwen.

De nieuwe investeringsronde, waarvan het Nederlandse Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op basis van bronnen melding maakt, zal worden gebruikt om het productassortiment uit te breiden en daarmee ook aan de retail te gaan leveren.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven