Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiemremmer Restrain toegelaten in Duitsland

De ethyleenkiemremmer Restrain is door het Duitse bureau voor consumentenbescherming en voedselveiligheid (BVL) per direct toegelaten als veilig gewasbeschermingsmiddel. De toelating geldt voor de behandeling van zowel fabrieks- als tafelaardappelen, uien, knoflook, sjalotten, pootgoed en tomaten.

Europese aardappel- en uientelers staan te springen om antikiembehandelingen zoals Restrain, omdat het standaardmiddel ‘CIPC’ sinds dit bewaarseizoen verboden is in alle lidstaten van de Europese Unie. Dat verbod is van kracht omdat is aangetoond dat CIPC schadelijke residuen achterlaat op landbouwproducten.

Goed nieuws voor consument en teler
Andreas Fust, Sales Manager voor Restrain in Duitsland, is vanzelfsprekend blij met de toelating: “Duitsland is een grote markt voor ons. We zijn daarom erg blij dat Restrain nu ook hier officieel is goedgekeurd. Maar het is vooral goed nieuws voor de volksgezondheid. Restrain is een natuurlijke kiemremmer die geen schadelijke residuen achterlaat in aardappelen en daarom is de methode bijvoorbeeld ook geschikt voor biologische teelt. De aanvraag hiervoor is in behandeling. Daarnaast is het goed nieuws voor Duitse telers. Onze methode is geschikt voor alle vormen van opslag en valt in dezelfde prijsklasse als de voormalige CIPC-kiemremming. Tests laten bovendien zien dat Restrain de bakkleur van aardappelen niet negatief beïnvloedt.”

Residuvrije antikiembehandeling
Restrain maakt gebruik van een residuvrije antikiemmethode op basis van ethyleengas. Ethyleen is een natuurlijk gas dat de strekking van de celgroei in aardappelen onderdrukt. Door tijdens de bewaarperiode volgens een nauwkeurig protocol ethyleen te verspreiden in de aardappelopslagruimte, blijven aardappelen in rust en worden spruitvorming en interne kieming voorkomen.

Maar het middel kent ook andere toepassingen. Het verbetert de opbrengsten van pootaardappelen wanneer telers het toedienen als accumulator. En het helpt tomaten aan het einde van het seizoen sneller te rijpen. Ook voor deze toepassingen is Restrain goedgekeurd door het BVL.

Restrain is ontstaan uit een onderzoeksproject in Engeland naar een alternatieve manier om kiemen in aardappelen te voorkomen. De toepassingen van ethyleen bleken dermate succesvol, dat er een gespecialiseerd bedrijf voor werd opgericht. Vandaag de dag wordt de Restrain-methode gebruikt als kiemremmer voor meer dan een miljoen ton aardappelen door meer dan 1.000 telers in 38 landen wereldwijd.

Voor meer informatie:
Dirk Garos
Restrain
+31 653869221
dirk.garos@restrain.eu.com  
www.restrain.eu.com 

 

Publicatiedatum: