op termijn twaalf kassen voor sociaal Amerikaans tuinbouwproject CT Food4Thought

"We planten sla en kruiden, maar ook hoop in de levens van mensen"

30 juni was een spannende dag voor New Opportunities in Connecticut. Na jaren van planning en ontwikkeling werden de eerst slaplanten gezaaid in het nieuwe teeltbedrijf CT Food4Thought.

In de nabije toekomst zal dit nieuwe teeltbedrijf verse groenten gaan leveren aan de lokale voedselbanken, opvangcentra, gaarkeukens en scholen in heel Connecticut. Daarnaast zal het teeltbedrijf ook supermarkten en coöperaties voorzien van versproducten als een manier om inkomen te genereren voor speciale sociale projecten.

Twaalf kassen
New Opportunities is een sociale dienstverleningsorganisatie die kansarme en lage-inkomensgroepen in heel Connecticut bedient. De missie van het bedrijf is om hen te voorzien van veilige en schone ‘groene’ banen. In het bijzonder wil CT Food4Thought deze banen aanbieden aan mensen met een ontwikkelingsachterstand, ex-gedetineerden en werklozen als een mogelijkheid naar een hoger niveau van werkgelegenheid in zowel de verssector als in andere sectoren zoals de voedingsindustrie, voedselveiligheid, milieubeheer en tuinbouw.

De eerste drie kassen van de onderneming werden gebouwd door Borghesi Engineering en de bedoeling is dat er nog 9 kassen bij gaan komen. New Opportunities werkt samen met AmHydro uit Arcata die de hydrocultuursystemen leverde voor de kassen en die ook zal zorgen voor ondersteuning en trainingen om zo een succesvol project en economische duurzaamheid te garanderen.

Foto rechts: James Gatling, directeur van New Opportunities

Jaarrond
New Opportunities kwam met het idee voor het project en werkte rechtstreeks samen met AmHydro om het hydrocultuursysteem en de teeltmethoden te ontwikkelen. Deze hydrocultuurkwekerij zal 90% minder water gebruiken dan de conventionele vollegrondstuinbouw en zal in staat zijn om meer dan 10 keer de hoeveelheid producten te leveren in vergelijking met traditionele teeltmethoden.

Het teeltbedrijf zal ook in staat zijn om het hele jaar door te werken dankzij de optimale groeiomstandigheden in de kas, zelfs in het midden van de winter. Hierdoor zullen de mensen in Connecticut het hele jaar door toegang hebben tot verse, lokale producten.

Bill Rybczyk, directeur van Onderzoek, Planning en Ontwikkeling van New Opportunities: "Wij planten zaden voor sla en kruiden, maar wij planten ook hoop in het leven van mensen, die het moeilijk hebben, waardoor ze zich kunnen ontwikkelen. En dat heeft niet alleen invloed op hun leven, maar ook op het leven van hun kinderen en hun toekomstige kleinkinderen. Dat is waar dit project om draait."

Voor meer informatie:
Joe Swartz
AmHydro
Joe@AmHydro.com
www.amhydro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven