Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eigen tomatenteelt en import uit Polen groeit in Duitsland

De Duitse tomatenteelt nam in het afgelopen seizoen met nog eens 3.400 ton toe. Daarmee zet de ontwikkeling richting meer Duitse producten zich voort. De consumentenprijzen stegen vergeleken met 2019 met meer dan 13 procent.

Corona maakt groenten duurder – zo ook tomaten. Met een index van 120,7 waren tomaten in maart 2020 volgens gegevens van het Duitse Bureau voor de Statistiek duidelijk duurder dan in maart 2019 (index 107,4). Daarbij zijn tomaten nog steeds de meest populaire groentesoort van Duitsland.

Volgens het 'Bundesinformationszentrum Landwirtschaft' (BZL) lag de consumptie per hoofd van de bevolking in verkoopseizoen 2018/19 op 27,2 kg. Dat is ongeveer evenveel als in de afgelopen jaren. In totaal consumeerden de Duitsers in 2018/19 2,26 miljoen ton tomaten. Dat is inclusief verwerkte producten zoals ketchup of tomatenpuree.

Meer Duitse producten – minder tomaten uit Italië en Frankrijk
Volgens het Duitse Bureau voor de Statistiek is de jaarlijkse oogst van tomaten in Duitsland sinds 2010 gestegen van circa 73.300 naar bijna 107.000 ton. Desondanks stammen de meeste tomaten uit de buurlanden. Vrijwel 80 procent van de totale import kwam in 2019 uit Nederland en Spanje. Terwijl de import vanuit Italië en Frankrijk meer dan gehalveerd is, steeg de import vanuit Polen:


Bron: Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE) 

Publicatiedatum: