Verduistering van tomaten: medewerker valt door de mand

Het vergt wat lef, tomaten verkopen buiten je werkgever om. Toch is dat wat een werknemer van een tomatenkwekerij vorig jaar deed. Het leverde hem ontslag op staande voet op, wat onlangs door de rechter werd bevestigd en de werknemer moet een aanzienlijke schadevergoeding betalen.

Via de afzetorganisatie waar de tomatenteler bij aangesloten is, kwam de zaak aan het licht. De werknemer zou hebben aangeboden om klasse 1 tomaten direct te verkopen aan een aangesloten groothandel. De werknemer had het helemaal voor elkaar: de pallets met tomaten werden door een transportbedrijf opgehaald en naar de groothandel gebracht, terwijl hij zelf het geld in eigen zak stak.

Hij viel echter door de mand en toen er meer details aan het licht kwamen, werd de werknemer op staande voet ontslagen. Ook werd een aanklacht van verduistering tegen de werknemer ingediend. De zaak kwam voor de rechter. De tomatenteler eiste een schadevergoeding van ruim 35.000 euro vanwege de misgelopen omzet. De rechter ging mee in dat verzoek.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven