Aziatische keten Amazing Oriental wil na Nederland ook de rest van Europa veroveren

"Run op Aziatisch assortiment zorgde voor noodzaak nieuwe koel- en vriescel"

Tholen - In 1986 vestigde Amazing Oriental zich als eerste Aziatische supermarkt van Nederland in hartje Amsterdam. Bijna 35 jaar later telt de keten 21 winkels in heel Nederland. Wing-Yang Li is al 25 jaar werkzaam op de locatie in Duiven. "Onze webshop en winkels trekken allereerst een groot multicultureel publiek, maar ook de Nederlandse consumenten bestellen veel meer dan alleen bapao en spekkoek", lacht de bedrijfsleidster.

Ook de toenemende vraag naar het Aziatische assortiment van de winkelketen is 'amazing' te noemen. Tijdens de Corona-crisis moest de webshop zelfs even uit de lucht worden gehaald omdat het hamsteren wel erg grote proporties aannam. Voor de groothandel een aanleiding om zowel een koel- als een vriescel bij Dawsongroup te huren om een grotere voorraad aan te kunnen houden.

Alles onder één dak
Het Aziatische assortiment bij Amazing Oriental is ongekend. Op de webshop zijn meer dan 10.000 authentieke A-merken uit Azië te vinden. "De Japanse, Koreaanse, Chinese, Indonesische, Vietnamese, Indiase en Surinaamse keuken, alles kun je hier vinden. Als Nederlanders naar Bali, Thailand of Suriname op vakantie zijn geweest, zijn ze vaak onder de indruk van de Roti en de Curry en die gerechten willen ze thuis ook bereiden. Alle ingrediënten zijn hier onder één dak te krijgen", vertelt Wing-Yang Li.

"Momenteel betrekken we bijvoorbeeld veel exotische groenten uit Spanje. Verse Thaise kruiden, zoals basilicum en koriander zijn momenteel bijvoorbeeld bijzonder populair. Ook het diepvriesassortiment is erg in trek. Daarnaast spelen we met een Vegan-assortiment ook in op de huidige trend. Met onze winkels en webshop hebben we in Nederland een behoorlijk marktaandeel, maar inmiddels zijn we ook de rest van Europa steeds meer aan het veroveren."

Stijgende vraag naar vers en diepvries
Amazing Oriental richt zich zowel op de consument (B2C) als de bedrijven (B2B). "We hebben veel exportklanten die bij ons hun hele exotische assortiment in vers en diepvries bestellen. Voor de logistiek hebben we onder meer een goede samenwerking met Post NL Food. Omdat uitbreiding van met name de vriescapaciteit nodig omhoog moest, kwamen we bij Dawsongroup uit. Zij hadden ons eerder geholpen bij ons vriescomplex in Ypenburg (Den Haag)."

"We hebben goede afspraken kunnen maken en Rick Heijnen van Dawsongroup alles erg vlot geregeld. We hebben afgesproken een grote vriescel en een iets kleinere koelcel te huren, in eerste instantie voor de periode van een jaar. Vorige week werden de cellen met speciaal transport gebracht en binnen no time waren ze getest en klaar voor gebruik. De cellen zien er netjes en strak uit en we kunnen de temperaturen met onze smartphone beheren. Hier gaan we veel plezier aan beleven", besluit Wing-Yang Li.

Voor meer informatie:
Wing-Yang Li
Amazing Oriental - Duiven
Duiven Geograaf 13
6921 EW Duiven

Voor meer informatie:
Hielke van den Broek
Dawsongroup
Mob: +31 (0) 6 12 20 06 60
hvandenbroek@dawsongroup.nl 
https://www.dawsongroup.nl/cellen/koel-en-vriescel 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven