"Geo van Leeuwen raapte de moed weer bij elkaar om op tijd te verwarmen"

Leo Bravenboer (AGF-Online) koopt eerste Westlandse druiven op Sonnehoeck

Op  donderdag 2 juli heeft Leo Bravenboer traditiegetrouw de eerste druiven op Sonnehoeck weer gekocht. Daarmee is het nieuwe seizoen bij de Historische Druivenkwekerij in Kwintsheul officieel van start gegaan.

De Frankenthalers zijn weer van uitstekende kwaliteit, zoals we op Sonnehoeck gewend zijn, laat Jan van Geest namens de Sonnehoeck weten. "Het wordt vanwege de steeds duurder wordende energiekosten wel steeds moeilijker om de hoge kostprijs er uit te kunnen halen."

Toch heeft Geo van Leeuwen de moed weer bij elkaar geraapt om op tijd de verwarming aan te zetten om zo toch begin juli de eerst druiven weer op kleur en smaak te hebben. "We hopen dan ook dat de afnemers ze zo weten te waarderen dat ze bereid zijn een goede prijs te betalen", vertelt Jan. "Het zou zonde zijn als het telen van zo’n mooi en uniek product, wat veel vakmanschap vereist, niet meer haalbaar zou zijn."

Uiteraard was er dit keer voor Leo, vanwege zijn 50 jarig huwelijksjubileum een bloemetje bij en zo had hij na zijn jubileum het tweede hoogtepunt van de week te pakken. "Ze zijn prachtig mooi en de smaak is beter dan ooit. Nu zijn het nog een paar kistjes, voornamelijk weggezet als primeur. Vanaf maandag a.s. zijn er grotere aantallen beschikbaar."


Leo Bravenboer (AGF-Online) met de eerste Westlandse druiven

Authentiek
Op Sonnehoeck, de enige druivenkwekerij in Nederland met een Rijksmonumentenstatus, worden de druiven nog op traditionele wijze geteeld. "Alles wat je op Sonnehoeck aantreft is nog in authentieke staat. Ook de nodige restauraties worden op de originele manier uitgevoerd", vertelt Jan.

Sonnehoeck is een oase van rust in een hectisch Westland, stelt hij. "Het verdient dubbel en dwars om als monument in stand gehouden te blijven. Hiermee kunnen we laten zien met welk product en op welke manier het Westland groot is geworden."

Er zij diverse mogelijkheden om Sonnehoeck te bezoeken. Tijdens de rondleidingen kunnen de druiven geproefd en gekocht worden.

Vanaf zaterdag 18 juli is er in de tuin voor het woonhuis, van 11.00 – 16.00 weer verkoop aan particulieren.. Tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 12 september, is Sonnehoeck van 10.00 – 16.30 gratis te bezoeken.

Voor meer informatie:
Jan van Geest
Sonnehoeck
Mob: 06-53318121
www.sonnehoeck.nl

Leo Bravenboer
AGF-Online
Tel: 0180 649 649
prijslijsten@agf-online.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven