Maasvlakte Plaza heeft er 210 nieuwe parkeerplaatsen bij

Truck parking Maasvlakte Plaza heeft er 210 nieuwe parkeerplaatsen bij. Dankzij deze uitbreiding telt Maasvlakte Plaza nu 567 plaatsen en is daarmee de grootste beveiligde vrachtwagenparkeerplaats ter wereld. Het totaal aantal beveiligde parkeerplaatsen in de gehele Rotterdamse haven komt hiermee op 945.

De uitbreiding is noodzakelijk omdat deze truck parking sinds de opening in mei 2017 een zeer hoge bezettingsgraad van meer dan 90% kent. Gezien de op handen zijnde ontwikkelingen op de Maasvlakte zal de drukte naar verwachting alleen maar toenemen.

Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam: “Dit concept is de nieuwe standaard voor beveiligd parkeren: veilig, schoon, met topvoorzieningen voor chauffeurs en hun vrachtwagens in de onmiddellijke nabijheid van grote terminals en distributiecentra. Het verbetert de bereikbaarheid van de haven en tilt de logistieke efficiency in de Rotterdamse haven naar nieuwe hoogten”.

Bijdrage aan veiligheid én Europese goederencorridors
Met het realiseren van deze extra truckparkings neemt de veiligheid op de weg toe. Vrachtwagenchauffeurs gaan beter uitgerust de weg op en parkeren veel minder vaak noodgedwongen op vluchtstroken, op- en afritten, bedrijventerreinen of in woonwijken. Om chauffeurs de tijd en ruimte te geven om niet in de avondspits te rijden, zijn op Maasvlakte Plaza de eerste twee uur parkeren in de avond altijd gratis.

Door meer overnachtingsruimte te creëren voor chauffeurs op een veilige plek dichtbij de terminals, levert Havenbedrijf Rotterdam bovendien een substantieel aandeel in de doelstelling van consortium SecureNL. Dit samenwerkingsverband van provincie Zuid-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, gemeente Dordrecht, gemeente Venlo en Loverbosch B.V. in Asten realiseert in totaal 765 nieuwe beveiligde truckparkeerplaatsen op vier verschillende locaties in Nederland voor eind 2022: Maasvlakte Plaza, Nobis Asten in Noord-Brabant, Truckstop Venlo in Limburg en een nieuw te bouwen vrachtwagenparkeerplaats bij Dordrecht. Al deze locaties in Zuid-Nederland liggen langs Top Corridors, cruciale verkeersaders voor het Europese vrachtvervoer in (import en export). Het project is medegefinancierd door de financieringsfaciliteit voor Europese verbindingen (Connection Europe Facility) van de Europese Unie.

Truck parking Maasvlakte Plaza is centraal gelegen op de Maasvlakte en heeft een directe aansluiting op de N15. De afstand tot de grote deepsea containerterminals bedraagt gemiddeld 3,5 kilometer. Distributiecentra liggen op minder dan 2 kilometer. Met een informatiebalie, wifi, douches, toiletten, was- en droogmachines, lockers en een Routiers restaurant met 175 zitplaatsen is de truckparking van alle gemakken voorzien. Ook kan er gebruik gemaakt worden van het Shell-tankstation en de truckwash.

Bron: Port of Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven