Project C wil iedereen meenemen in legaal wietteeltexperiment

Tholen - Project C, een Nederlands cannabisproject dat officieel een vergunningsaanvraag in gaat dienen voor deelname aan het overheidsexperiment Gesloten Coffeeshopketen, is toch weer bij de gemeente Drimmelen uitgekomen voor het opzetten van een cannabiskwekerij. Ook met een tweede, anonieme, gemeente lopen gesprekken.

Een zoektocht langs twintig gemeenten leverde tot nu toe niets op. 'Koudwatervrees', menen de initiatiefnemers achter Project C. Het zorgde ook voor problemen met het verkrijgen van een bankrekening. Die hobbel werd ondertussen genomen.


De vier initiatiefnemers gaven gisteren in een persconferentie een statusupdate van hun project waarin zij iedereen mee willen nemen. Het moet 'the peoples project' worden.  

Deadline wordt gehaald
Uiterlijk 28 juli moet een onderbouwde aanvraag voor deelname bij de overheid worden ingediend en die deadline gaat Project C halen, zo verzekerden zij gisteren tijdens een zelf belegde online persconferentie. 

Dertig procent winst naar verslavingszorg en onderzoek
De initiatiefnemers benadrukten gisteren nogmaals de teelt uit 'ideële overwegingen' te gaan uitvoeren. Dertig procent van de winst voor belasting zal derhalve ook geschonken worden aan projecten voor verslavingszorg en wetenschappelijk onderzoek naar gebruik van cannabis. De prognose is dat het kan gaan om zo’n 7,8 miljoen euro per jaar. 

Aandelen
Ander nieuws uit de persconferentie was dat Project C in de eerste ronde 199.999 aandelen uit gaat geven à 25 euro per stuk. De initiatiefnemers doen dat om het Nederlandse publiek bij het project te betrekken. Project C gaat uit van 26,5 miljoen euro als investering en een jaarlijkse productie van 12 ton cannabis. Gesprekken met investeerders lopen. Een hoge kostenpost is beveiliging.

Eerste oogst 15 mei 2022
Omdat het vervaardigen van hasj een vak apart is, heeft Project C een joint venture opgericht met Genetic Force BV uit Uitgeest, onder de naam Project C Hasj Task Force BV. Project C hoopt op 15 mei 2022 de eerste oogst te kunnen leveren aan coffeeshops.

Voor meer informatie:
Project C
www.project-cannabis.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven