Vier AGF-nominaties bij Packaging Awards 2020

De genomineerden voor de Packaging Awards 2020 zijn bekend gemaakt. Bij deze sectorbrede wedstrijd zijn onder andere de vier volgende bedrijven uit de AGF-sector genomineerd. Door het coronavirus is de uitreiking van de wedstrijd al een aantal keer uitgesteld. De organisatie koos er bewust voor een uitreiking met publiek en zal nu plaatsvinden op donderdag 11 februari 2021. De genomineerden zullen dus nog even geduld moeten hebben.Johannes, natuurkarton
Een lijn verpakkingen met mandjes, schalen en banderols van speciaal ontwikkeld natuurkarton. 100% biologisch afbreekbaar. Geschikt voor aardbeien, appelen, peren, sinaasappelen, mandarijnen, etc. 

Argos, olifantsgras
De verpakkingen van Argos zijn gemaakt van olifantsgras. Een gewas dat prima te verbouwen is op braakliggende grond en gebruikt kan worden voor de productie van duurzaam karton. Het gewas wordt ook in Nederland verbouwd.

Bio4Pack, Paddy Straw Trays
Paddy straw trays worden vervaardigd van het afval van rijstplantages waardoor afval verandert in grondstof. Daarnaast worden met de verpakkingen de boeren in Maleisië ondersteund. Moyo, snacktomaatjes
De Moyo-tomaten van Looye kwekers zijn bedoeld voor kinderen. Daarbij is ook goed nagedacht over de kartonnen verpakking uitgevoerd in verschillende designs. De ‘uitdeeldispenser’ heeft verschillende functies: ten eerste zorgt hij ervoor dat je zelf kan eten, maar ook uit kan delen. Daarnaast kun je de ogen van Moyo verschillende uitdrukking geven door het open en dicht doen van de uitdeeldispenser. Als laatste kunnen de kinderen geprikkeld worden met verschillende vragen, die aan de andere kant van de ogen van Moyo te zien zijn.

Bron: Packaging Awards


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven