Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinezen zouden Pakistan kunnen helpen bij komkommerteelt

Chinese biotech-bedrijven zouden Pakistan kunnen helpen om de teelt van komkommers en andere groenten een impuls te geven door samen te werken, zo meent Rahat Sharif, een Pakistaanse student die studeert aan de Chinese landbouwuniversiteit NWAFU. 

Sharif vertelde aan China Economic Net dat Chinese onderzoekers een bezoek aan Pakistan zouden kunnen brengen om studenten in het land te leren welke zaden zij het best kunnen gebruiken en hoe zij gewassen kunnen telen op verschillende bodemsoorten en in verschillende klimaten. Ook zouden zij de lokale bevolking kunnen vertellen hoe zij hun gewassen kunnen irrigeren en hen kunnen informeren over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Sharif, die inmiddels al drie jaar aan de NWAFU studeert, denkt dat Pakistan in staat is om de geavanceerde Chinese technologieën te introduceren in de agrarische sector, waaronder teelttechnieken voor tarwe en rijst, veredelings- en irrigatiemethoden. 

Sprinkhanenplaag
Momenteel gaat Pakistan gebukt onder de grootste sprinkhanenplaag van de afgelopen 27 jaar. Het ministerie van Voedselzekerheid en Onderzoek zegt dat Pakistan een bedrag van €312 mln aan noodsteun van de Wereldbank  en de Aziatische Ontwikkelingsbank heeft ontvangen voor de bestrijding van de sprinkhanen.

Gewasbeschermingsmiddelen werken volgens Sharif niet zo goed om de plaag onder controle te houden. Het voornaamste is om de broedplaatsen van de sprinkhanen te lokaliseren om het verwoestende effect in te dammen. "Chinese onderzoekers zouden Pakistaanse telers hierbij kunnen helpen door middel van moderne technologieën," zegt Sharif.  

Sharif: "Ik begon in 2017 met een onderzoek naar de teelt van komkommers en de reacties op milieufactoren. Ik richtte mij vooral op de rol van de HD-ZIP genfamilie bij de groei van komkommers en de ontwikkeling onder verschillende abiotische en biotische stressfactoren."

"In het laboratorium ontwikkelden we meerdere komkommerrassen en deze werden onder telers in de provincie Shaanxi verdeeld waardoor een aantal van hen uit armoede bevrijd werd," zegt hij. Sharif is van mening dat zijn onderzoek ook telers in Pakistan zal kunnen helpen om de komkommerteelt op te schalen en hun inkomsten te verbeteren. 

 

Bron: thenews.com.pk

Publicatiedatum: