"Vertical farming is een fantastisch antwoord op de voedselveiligheid wereldwijd"

“Vertical farming is een fantastisch antwoord op de voedselveiligheid wereldwijd, vooral op plaatsen waar het vanwege het klimaat moeilijk is om planten te telen of in hele grote steden," zegt Gabriele Puccetti van het Goat Project.

ENVI-BIO VF-module
Hun product ENVI-BIO VF is een nieuw, gepatenteerd systeem voor vertical farming. Er wordt nu gewacht op investeringen om te beginnen met teelttesten en de industrialisatie van de module.

De module heeft meerdere verdiepingen die planten alles bieden wat ze maar nodig hebben: water, voedingsstoffen, belichting, pompen, sensoren, WiFi-communicatie en een pH-corrector. De module is zelf een micro-, zelfvoorzienende vertical farm. 

De totale kosten bedragen $ 590 per netto vegetatieve vierkante meter. De productiekosten voor sla, met energiekosten van $ 100 per mWh, bedragen 0,29 per krop en 1,93 per kilo. Er kan 21.000 ton per jaar worden geoogst van 15.000 m² en 105.000 ton van 75.000 m². Volgens Puccetti de reden waarom het bedrijf 'een revolutie in de vertical farming industrie is.'

Dubai EXPO 2021
Wanneer de testen zijn afgerond en het systeem klaar is voor de verkoop in de sector, wordt er in het eerste jaar een demo opgezet, dicht bij de EXPO 2020-locatie in Dubai. Hier kunnen geïnteresseerden zien hoe de machine werkt. 

Uitdagingen en kansen
De grootste uitdaging voor telers zijn de hoge productiekosten, vanwege de grote investeringen en elektriciteitsbehoefte en arbeidskosten. In de afgelopen paar jaar zijn er al veel oplossingen gelanceerd op de markt, maar voor vele daarvan is er veel financiële hulp nodig door durfkapitaalverstrekkers.

Er is een grote markt voor producten van vertical farms, dus het is eenvoudig om deze markt te betreden. "We hebben een innovatieve oplossing zodat er minder ruimte nodig is en de productie geoptimaliseerd kan worden. Zodoende zijn de productiekosten ook lager. En dit allemaal dankzij een lage kostenstructuur, automatisering en geen arbeiders die binnen zijn."

Voor meer informatie:
The Goat Vision Holding
Gabriele Puccetti
+39 3922730361
+96 0958999
tgp@thegoatproject.bio 
gabriele.puccetti@themaldivianalliance.mv 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven