Provinciale kasgroenten verzekerden bevoorrading in Beijing tijdens tweede lockdown

Op 11 juni werden nieuwe gevallen van Covid-19 herleid tot de Xinfadi Groothandelsmarkt, het grootste handelscentrum voor groenten en fruit in en rond Beijing. Om verdere besmettingen te voorkomen, nam de overheid maatregelen om de markt op 14 juni te sluiten. Om de normale aanvoer van groenten en fruit in Peking te garanderen, worden de producten nu vanuit de kas geleverd door telers rondom Peking.

Gedurende de tijdelijke lockdown is de markt gesloten voor individuele consumenten en zal de rol van grote supermarkten, de ruggengraat van alle verkoopkanalen, ten volle worden benut: rechtstreekse levering van groenten, vlees en andere producten aan supermarkten wordt aangemoedigd.

Dit zijn enkele van de maatregelen die zijn genomen door de Chinese overheid om de handel tijdens deze noodsituatie te garanderen. Xing, de manager van het Zhongnong Futong kassencomlex in Nanhe, vertelt meer over de achtergronden betreffende de recente bevoorradingssituatie in Beijing.

Kassen dichtbij stad
"Aan de ene kant heeft de sluiting van de groothandelsmarkt het volume van de transacties verminderd, met als gevolg een tekort op de markt. Aan de andere kant zijn de inwoners van Beijing in paniek en zijn zij huiverig om lokale producten te kopen. Deze twee factoren hebben geleid tot een sterke stijging van de vraag naar groenten en fruit uit provincies rondom Beijing. De naburige provincie Hebei reageerde hierop en verhoogde het aanbod van groenten en fruit in Beijing. Onze kassen in Nanhe zijn een van de belangrijkste leveranciers in dit kader," aldus Xing.

Zhongnong Futong's teeltfaciliteit in Nanhe (provincie Hebei) is 400 kilometer verwijderd van Beijing en levert verse groenten en fruit aan zes supermarktketens in de hoofdstad en meer dan vijftig buurtwinkels. Sinds de Covid-19-uitbraak in de Xinfadi-markt heeft het bedrijf zijn aanbod aan de markt in Beijing opgevoerd en verzekert het de inwoners van de hoofdstad van groenten en fruit.

Meer leveren
"De belangrijkste groenten die wij leveren zijn onder andere snackkomkommers, tomaten en paprika's. Na de nieuwe uitbraak van Covid-19 steeg onze leveringsfrequentie naar Beijing van twee keer per week naar vier keer, en het volume is toegenomen van ongeveer 3.000 kg per keer naar 4.000-5.000 kg, om de levering van groenten aan Beijing zo goed mogelijk te waarborgen."

"Wij leveren groenten die in grote hoeveelheden worden geconsumeerd. Na de tweede piek van Covid-gevallen, hebben we gereageerd op de oproep van de regering en zullen we de prijzen niet verhogen, zelfs als er een tekort aan product is, om de inwoners van Beijing te voorzien van gezonde en betaalbare groenten en fruit."

Voor meer informatie:
Song Yi
Beijing Zhongnong Futong Horticulture Co., Ltd.
+86 134 261 950 53
13426195053@163.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven