Seizoen zomergroenten bij Fratelli Napolitano van start

Bij het Italiaanse Fratelli Napolitano is het seizoen van de zomergroenten in volle gang.

“De courgette is een gewas dat het ieder jaar goed doet op de binnenlandse markt. Midden juni is het seizoen gestart en de courgettes zijn nu afkomstig uit Battipaglia, Salerno, en vervolgens wordt ook gestart met de oogst in de gebieden rond Lucano, Basilicata. Hier is het klimaat koeler en er zijn minder virusdragende insecten. Daarna gaan we verder met de late cyclus die duurt tot begin oktober en dit betreft voornamelijk lokale gewassen uit Agro Nocerino Sarnese (Salerno). Dit jaar is het courgette-areaal met 25% verhoogd waardoor we nu 20 hectare en een opbrengst van 200 ton hebben,” zegt Gennaro Napolitano.Fratelli Napolitano brengt ook aubergine en rode en gele paprika’s op de markt. Sinds half mei zijn deze verkrijgbaar en ze zijn geteeld in een beschermde omgeving.

 

“Het komkommerseizoen is in juni van start gegaan en de volumes en oppervlakten zijn verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. De komkommer wordt in een kas geteeld om de continuïteit van juni tot september te garanderen.”

“Momenteel verloopt het seizoen zoals het hoort. In de loop der jaren hebben we solide relaties opgebouwd met Italiaanse retailers en we genieten hun vertrouwen,” zegt Napolitano.

Er wordt ook volop geïnnoveerd. “We hebben de verwerking van de meloenen en miniwatermeloenen verbeterd door een nieuwe machine te introduceren die de gewassen borstelt, selecteert en kalibreert.”

“Daarnaast experimenteren we ook met nieuwe rassen mini-cantaloupes dat een langere houdbaarheid heeft met een gewicht tussen de 500 en 600 gram.”

Voor meer informatie:
Fratelli Napolitano 
Via XXV Aprile, 105
80040- Poggiomarino (NA) – Italië
Italië
 +39 81 52 85 232
info@fratellinapolitano.it
www.fratellinapolitano.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven