Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar op water geteelde spinazie blijft groot in VS

De vraag naar op water geteelde baby-spinazie blijft onverminderd sterk, aldus Abby Prior van het in Irvington New York gevestigde BrightFarms. Ze voegt eraan toe dat dankzij het feit dat op water geteelde spinazie malser is het product zich beter leent om verwerkt te worden in salades dan in sappen of om gekookt te eten. 

Ze vertelt ook dat de baby-spinazie en knapperige Sunny Crunch-sla van het bedrijf de nummer één en twee SKU's zijn. 

Het telen van baby-spinazie op water heeft echter ook zo zijn uitdagingen. "Het is een moeilijk gewas om op water te telen en we behoren tot een handvol telers dat erin slaagt om dit op commerciële schaal te doen," zegt Prior. "Het wortelgestel van spinazie in moeilijker te controleren in water en veel kastelers zien daarom van de teelt van dit gewas af."

Capaciteit toevoegen voor spinazie
De vraag naar op water geteelde spinazie is zo groot dat het product momenteel uitverkocht is. Toch heeft deze sterke vraag de groei van BrightFarms aangejaagd.

“We hebben eerder dit jaar, kort voor de pandemie uitbrak, onze grootste teeltlocatie tot nu toe geopend in Pennsylvania. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor wat het verhogen van de teeltcapaciteit voor spinazie. Daarnaast hebben we hiermee onze totale teeltcapaciteit met ongeveer 60% vergroot," merkt Prior op.

Het 1,5 hectare grootte bedrijf van BrightFarms in Rochelle, Illinois, is de op één grootste locatie van het bedrijf en zal deze zomer haar capaciteit nog verder verhogen. "Het bedrijf zal in september heropenen en zal specifiek meer spinazie gaan leveren aan onze retailpartner in deze regio," zegt Prior tot slot. 

 

Voor meer informatie:
Matt Grant
BrightFarms
Tel: +1 (212) 358-1100
mgrant@brightfarms.com
www.brightfarms.com 

Publicatiedatum: