Tot 1 januari 2021 verlenging spuitlicentie binnen coulanceregeling mogelijk

Nu het weer mogelijk is om bijeenkomsten te organiseren, wijzigt de coulanceregeling.

Als een bewijs van vakbekwaamheid na 16 maart 2020 is verlopen en de eigenaar heeft vanwege de coronabeperkingen niet voldoende bijscholingsbijeenkomsten kunnen volgen, past de de overheid een coulanceregeling toe. Dit betekent dat in de genoemde situatie de werkzaamheden conform het Bewijs van Vakbekwaamheid tot nadere communicatie uitgeoefend kan blijven worden. Deze licenties mogen hun ontbrekende kennisbijeenkomsten volgen tot 1 januari 2021.

Wanneer er voldoende kennisbijeenkomsten zijn gevolgd, wordt de licentie verlengd met ingang van de oorspronkelijke einddatum. Voor licenties met een vervaldatum buiten de genoemde periode geldt de coulance regeling niet.

De coulanceregeling geldt voor alle licenties gewasbescherming (UG, BG, AG en DB) en biociden (M&W, KBA en KBA-GB), met een einddatum 16 maart 2020 tot en met 31 december 2020. Men krijgt tot 1 januari 2021 om de ontbrekende kennisbijeenkomsten alsnog te volgen. Wanneer er voldoende kennisbijeenkomsten zijn gevolgd, wordt de licentie verlengd met ingang van de (oorspronkelijke) vervaldatum. Voor licenties met een vervaldatum buiten de genoemde periode geldt de coulance regeling niet.

Wet natuurbescherming
Vanwege de corona periode blijven certificaten Zorgvuldig handelen Flora- en Faunawet/Wet Natuurbescherming langer geldig. Certificaten met een vervaldatum tussen 16 maart 2020 en 31-12-2020 hebben tot aan 01 januari 2021 de tijd om verlengd te worden. Nieuwe certificaten krijgen als ingangsdatum de datum van hercertificering wanneer deze ligt na de vervaldatum.

Inmiddels zijn er weer een aantal bijeenkomsten gepland door TerraNext, waaronder:

Alle cursussen en data zijn binnenkort hier te vinden

Bron: Bureau Erkenningen, TerraNext


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven