Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge arbeidskosten zaadextractie doen Taiwanees veredelingsbedrijf in machine investeren

Extractie en reinigen van tomatenzaad wordt in landen met lage lonen nog veel handmatig gedaan, wat erg arbeidsintensief is. Echter gebrek aan voldoende personeel en oplopende arbeidskosten, ook in Taiwan de afgelopen jaren, waren voor Bucolic Seeds, een Taiwanees veredelingsbedrijf gericht op tomaten, Spaanse peper en aubergines, reden om te investeren in een tomatenzaadextractiemachine. "Die geeft ons vier keer zoveel capaciteit als onze traditionele manier", zo klinkt het tevreden. 

De machine werd gekocht van Seed Processing Holland en is een TEM-010. "Om ons bedrijf te verbeteren, importeerden we in 2019 twee machines van het bedrijf uit Enkhuizen. De voordelen van deze machine zijn geen schade aan het tomatenzaad en makkelijk schoon te maken om besmetting te voorkomen."

Het veredelingsbedrijf voerde ook al tests uit voor andere zaden. 
"We hebben de TEM-010 ook gebruik voor tests met het extraheren van chili en paprikazaden. De machine leent zich hier ook perfect voor. Daarna doen wij een steriele reiniging met HCL en TSP. Er kan wat pericarp in de partij met droog zaad zitten, dus we reinigen ze met een tweede machine, de laboratorium zaad luchtkolom (SBL-100). In vergelijking met de handmatige reinigingsmethode kunnen we acht keer sneller schoon zaad hebben", zegt DeiWei Chen van het Taiwanese bedrijf. 

Het bedrijf liet onlangs andere geïnteresseerden toe in de fabriek om een kijkje te nemen in het productieproces van beide machines.

Voor meer informatie:
Seed Processing Holland
www.seedprocessing.nl 

Publicatiedatum: