Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan Vrijland, JNV Produce:

"Als Britten niet naar buitenland op vakantie kunnen, zal retailvraag naar kasgroenten sterk blijven"

Tholen - De vraag naar kasgroenten vanuit de Britse supermarkten is volgens Johan Vrijland van JNV Produce uit Maasdijk onverminderd goed. "Wanneer andere Europese landen - Frankrijk voorop - dicht blijven en de Britten niet op vakantie kunnen, verwacht ik dat het druk blijft. Weliswaar zal de koopkracht van de mensen afnemen, maar ik verwacht wel dat er navenant meer aan voeding uitgegeven zal worden. Aanbod van de Hollandse kasgroenten is er ook voldoende, dus in die zin is de markt mooi in evenwicht", vervolgt Johan, wiens bedrijf volledig gericht is op de export naar het Verenigd Koninkrijk.

"Zo zien we vanwege tekorten in zowel het Verenigd Koninkrijk een behoorlijke vraag naar A-tomaten. B-tomaten zijn er daarentegen wel voldoende, net als trostomaten. Wellicht zal deze markt hier en daar nog een opleving kennen, maar ik ben daar niet helemaal gerust op nu ook de Oost-Europese tomatenproductie omhoog gaat. Voor komkommers verwacht ik dat er als gevolg van de teeltwisselingen her en der wel wat tekorten zullen ontstaan. Maar dat die vraag omhoog gaat, is dus niet vraag-, maar aanbodgedreven", constateert Johan. "De markt van paprika's is momenteel goed in balans. Paprika's zijn een echt retailartikel en ik voorzie geen uitschieters naar boven, maar evenmin bodemprijzen."

Voor meer informatie:
Johan Vrijland
JNV Produce Marketing
Honderdland 242
2676 LV Maasdijk
Tel: 0031 174241400
Fax: 0031 174244942
sales@jnvproduce.nl 
www.jnvproduce.nl