Groene saladetomaat ‘Marinda’ de trots van Sicilië

"Gelegen in het uiterste zuidoostelijke puntje van Sicilië, in Portopalo di Capopassero, op een strook land met uitzicht op de twee zeeën, de Ionische Zee en de Straat van Sicilië, telen wij groenten op zanderige grond, dat wij irrigeren met brak water. Dit is het teeltgebied van de Pachino BGA-tomaat," zegt Beppe Signorello, commercieel directeur van het bedrijf dat zijn achternaam draagt.

Dit gebied kan bogen op een sterke tuinbouwtraditie dankzij de weers- en klimaatomstandigheden, het unieke karakter van de bodem en de specifieke teelttechnieken die in de loop van de tijd zijn geperfectioneerd.

Beppe Signorello

"Het bedrijf dat mijn vader, Giovanni Signorello, meer dan een halve eeuw geleden heeft opgericht, teelt volgens specifieke normen waardoor onze groenten- en fruitproducten unieke uiterlijke en gezonde kwaliteiten hebben. Onlangs heeft de aanpassing van sommige processen de goedkeuring van de registratie aan het Consorzio di Tutela IGP Pomodoro di Pachino mogelijk gemaakt."

Dit zijn de producten die Signorello teelt

De telers van de BGA-tomaten moeten zich houden aan de strikte voorschriften van het productdossier en worden gecontroleerd door een specifieke instantie. Om het BGA-keurmerk te verkrijgen moet ten minste één fase van het teeltproces in een bepaald gebied plaatsvinden.

Marinda, groene saladetomaat

"Wij zijn gespecialiseerd in de teelt van verschillende groenten, waaronder de beroemde cherry, gladde ronde en dadeltomaten, cantaloupe en miniwatermeloenen. Maar onze trots is de Marinda geribbelde saladetomaat, met zijn unieke bloemvorm, zijn sappige, intense smaak en zijn bijzondere knapperigheid.

Dit ras vertegenwoordigt 70% van onze opbrengst en wordt geteeld op 8 ha, wat een volume van 600 ton oplevert. Dan zijn er nog 200 ton van andere telers die met ons werken, met het volste vertrouwen dat ze een goed rendement kunnen maken. Wij leveren onze partners een product dat tot de beste behoort die beschikbaar is op de binnenlandse en buitenlandse markten."

Marinda aan de plant

"De geoogste producten worden in ons magazijn verwerkt en verpakt. De snelheid waarmee onze producten worden verwerkt en getransporteerd, zorgt ervoor dat de uiterlijke kwaliteiten en de uitzonderlijke versheid blijven behouden," besluit Beppe. Het bedrijf is in het bezit van de GlobalGAP-certificering en zet zijn producten zowel in Italië als in het buitenland af, voornamelijk in Oostenrijk en Duitsland.

Voor meer informatie:
Beppe Signorello
Signorello Ortaggi 
Contrada Cuffara
Isola delle Correnti
Portopalo di Capo Passero (SR)
Italië
+39 338 4932191
beppe@signorellortaggi.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven