Campagne om verschil tussen THT- en TGT-datum uit te leggen

Bijna de helft van de Nederlanders kent het verschil tussen Ten minste Houdbaar Tot (THT) en Te Gebruiken Tot (TGT). Goed omgaan met houdbaarheidsdatums kan voedselverspilling voorkomen. Om nóg meer Nederlanders het verschil tussen beide datums duidelijk te maken start de stichting Samen Tegen Voedselverspilling een campagne.

De Ten minste Houdbaar Tot-datum zegt iets over de kwaliteit van het product en staat op verpakkingen van producten die niet snel bederven, zoals koffie, melk en pasta. Tot de THT-datum garandeert de fabrikant een smaakvol product. Als de THT-datum verstreken is, is het product vaak nog prima te eten. De Te Gebruiken Tot-datum staat op verpakkingen van erg bederfelijke producten, zoals rauwe kip, versgeperst vruchtensap en voorgesneden groenten. De TGT-datum is de laatste dag waarop een product nog veilig is te eten of drinken, daarna kun je er ziek van worden.

De campagne van Samen Tegen Voedselverspilling is een resultaat van de Nederlandse Green Deal ‘Over de datum?’, een samenwerking tussen de Rijksoverheid. het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel, de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie, de Nederlandse Zuivelorganisatie en Wageningen University & Research. De campagne is uitgewerkt door het Voedingscentrum, in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Bron: Wageningen University & Research


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven