Proef als eerste aanzet substraatteelt aardbei Chili

Teler Fernando Salinas Colque heeft een innovatief initiatief gelanceerd voor de substraatteelt van aardbeien in Altos La Portada, in het Chileense woestijngebied in de buurt van de stad Antofagasta. De Stichting voor Agrarische Innovatie (FIA) van het Ministerie van Landbouw, die het project sponsort, meldt dat het bestaat uit 3.500 planten waarvan men hoopt 3,5 ton aardbeien te oogsten.

“We willen het waterverbruik met 50% verminderen dankzij het gebruik van kokosvezelsubstraat, innovatieve irrigatietechnieken en ongediertebestrijding. Daarnaast maak ik ook gebruik van vloeibare meststoffen, waar ik al meer dan zeven jaar ervaring mee heb”, aldus Salinas. "Als we kunnen aantonen dat dit soort bemesting ook werkt in combinatie met kokosvezel, wordt dit vast en zeker een stimulans voor telers in het hele land, van noord tot zuid, om over te schakelen op substraatteelt”, legt hij uit.

Volgens Valeska del Pilar Alcayaga, die FIA vertegenwoordigt in regio van Antofagasta, gaat de modernisering op basis van kokossubstraat veel verder dan alleen maar het testen van een mogelijke teelttechniek. “Het gaat om een poging ons aan te passen aan de klimaatverandering door veel efficiënter te worden qua waterverbruik in ‘s werelds droogste apolaire woestijn, Atacama.”

Bron: biobiochile.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven