Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Drie lokale gelegenheidsteams draaiden goten 'tot in perfectie'"

Tijdens de Covid-19 periode zijn de reismogelijkheden beperkt of naar bepaalde landen zelfs geheel onmogelijk. Toch gaan de meeste projecten van Meteor Systems lokaal gewoon door en dienen gemaakte afspraken nagekomen te worden. Daarbij was niet de levering van materialen en machines, maar gotenproductie op locatie de grootste uitdaging.

Meteor Systems is veelal een van de laatste toeleveranciers die ca. 1 a 2 weken voor de plantdatum zijn goten op locatie moet produceren. Normaliter hebben ze op elk continent tenminste een rolvormmachine beschikbaar en vliegen ze twee operators in die de goten met behulp van lokale mensen erin draaien. "Het tijdig leveren van de materialen en rolvormmachine was het probleem niet. De grootste uitdaging was het produceren van goten op locatie nu we geen operators konden invliegen", vertelt Marc Staring.

Drie lokale gelegenheidsteams
John Segeren operationeel eindverantwoordelijk voor het rolvormen van teeltgoten bij Meteor Systems had er wel vertrouwen in. Hij is op zoek gegaan naar lokale technische mensen met tuindersbloed en de juiste mentaliteit. Hij selecteerde en stelde zijn team samen via video conferences.

Vervolgens maakte hij tot in detail instructievideo’s en zorgde voor online training waarbij hij zelf 'live' online aanwezig was. Uiteindelijk lukte het John om drie teams in zowel Nicaragua, Nieuw-Zeeland alsook in China volledig operationeel te krijgen die de goten tot in perfectie ter plaatse konden draaien.

“We zijn blij dat we al onze projecten op locatie tijdig hebben kunnen produceren met name in China waar we sinds eind 2018 erg actief zijn. We hadden daar de afgelopen periode de nodige projecten verkocht en onze klanten waren bezorgd of we onze operators wel op locatie konden krijgen. Maar het eindresultaat mag er nu zijn en we kunnen weer vol gas verder."


Marc Staring (l) en John Segeren

China
Meteor heeft nu permanent een rolvormmachine in China staan met een eigen operationeel team. "Zo kunnen we nu volledig onafhankelijk van ons hoofdkantoor goten produceren. Mocht het noodzakelijk zijn dan kunnen we een tweedee rolvormmachine in China stationeren", aldus Marc.

Begin mei hebben is door Meteor een kantoor in Sjanghai geopend waar Junyi Xu dagelijks de belangen van Meteor Systems China behartigt.  


Junyi Xu

Junyi is positief over de Chinese markt, de vraag naar vers en gezond voedsel is sinds Covid-19 alleen maar toegenomen waarbij voedselveiligheid en zekerheid voorop staat. “Momenteel kiezen grote investeerders voor een Nederlands kwaliteitsproduct. Dat kunnen wij leveren”, lacht Junyi.

Voor meer informatie: 
Meteor Systems BV.
info@meteorsystems.nl  
www.meteorsystems.nl 

Publicatiedatum: