Op 1 juli organiseren Avag, Hortivation en Rotterdam School of Management het Greenhouse Technology as a Service event. Dit hybride event zal zowel op locatie in het Arts Centre Delft (met gemaximeerd aantal bezoekers, conform de richtlijnen) als online te volgen zijn.
Programma
15:30 uur: Inloop
16:00 uur: Welkomstwoord Annie van de Riet, voorzitter AVAG
16:10 uur: Jan van den Ende (Hoogleraar Horticultural Innovation) en Dirk Deichmann (Universitair hoofddocent Innovatiemanagement aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM))
17:00 uur: Borrel (optioneel)
18:00 uur: Einde
Nieuwe verdienmodellen via servitization?
Servitization is in veel sectoren de katalysator van innovaties en nieuwe verdienmodellen. Ook voor toeleveranciers in de tuinbouwsector biedt servitization kansen. Servitization houdt in dat in toenemende mate diensten worden geleverd als aanvulling op producten, of dat producten zelfs geheel als dienst worden geleverd en de klant ontzorgd wordt. De sprekers zullen vooral op de strategische aspecten in gaan:
- Waarom zouden toeleveranciers in de tuinbouwsector deze trend volgen?
- Welke efficiƫntievoordelen biedt servitization? Kunnen we door servitization wegblijven van commoditization (goedkope concurrentie)?
- Wat betekent servitization voor de mogelijkheden om producten en diensten te kopiƫren.
Servitization is geen oplossing voor elke situatie, maar hangt af van de markt, de concurrentie en je strategie. De vraag is: wanneer wel, en wanneer niet?
Het event zal plaatsvinden op 1 juli in het Arts Centre Delft, Rotterdamseweg 205, 2629 HD, Delft
Deelname: live of online via Zoom (de link ontvangt men een week voor het event)