Nieuwe Spaanse gazpachofabriek koopt alle tomaten, komkommers en paprika's lokaal

PepsiCo heeft een nieuwe fabriek in Spanje in gebruik genomen die zij voor €31 miljoen heeft laten bouwen voor haar merk Alvalle gazpacho. Alle groenten voor de gazpacho (tomaten, paprika's, komkommers en uien) worden lokaal in Spanje ingekocht. 

Volgens de Amerikaanse voedsel- en drankengigant is de fabriek in Alcantarilla (Murcia) in staat om in één zomer 25 mln liter van de koude groentesoep te produceren. 

De fabriek, LaCocina de Alvalle, heeft een oppervlakte van 40.000 m2 en beschikt over drie productielijnen maar biedt ruimte om met een vierde lijn te worden uitgebreid. Dankzij deze fabriek zal Alvalle, dat in 1999 door PepsiCo werd overgenomen, haar productie met 50% kunnen verhogen.  

De fabriek maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen en is gebouwd met het oog op de duurzaamheid. Zo is zij uitgerust met zonnepanelen en een waterzuiveringsinstallatie. 

Meer dan de helft van de productie van Alvalle is bestemd voor landen in Europa, en Frankrijk in het bijzonder, dat geldt als de voornaamste exportmarkt. Het bedrijf exporteert haar product ook naar België, Portugal, Duitsland, Nederland en het VK. Nu de nieuwe fabriek gereed is, wil Alvalle zich ook gaan richten op andere internationale markten en haar activiteiten in Spanje verder uitbreiden. 

 

Bron: just-food.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven