Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meet-up 1 jaar Tuinbouwakkoord verplaatst naar 1 oktober

Het eerste jaar van het Tuinbouwakkoord kende vele ontwikkelingen op de voor de tuinbouw belangrijke thema’s. Zo kreeg men te maken met het ODE vraagstuk, toenemende handelsbarrières, een nieuw nationaal gewasbeschermingsbeleid en een sterk veranderend arbeidsvraagstuk. Daarbij komt de coronacrisis met tal van (na-ijl) effecten. Kortom, een bewogen start van het akkoord, waarbij de kwetsbaarheden van het tuinbouwcluster zijn blootgelegd.


Vorig jaar bij het ondertekenen van het tuinbouwakkoord

Het digitale Nationaal Tuinbouwcongres wat gepland stond op 25 juni wordt verplaatst naar 1 oktober. Begin september zal meer bekend worden gemaakt informatie over de plaats, tijd en het programma van het congres waarbij de voorkeur uit gaat naar een fysieke of hybride bijeenkomst.

De crisis heeft de kwetsbaarheid van het tuinbouwcluster bloot gelegd. Zo zijn er veel vragen over het tuinbouw exportmodel en de onzekere factoren naar de toekomst. Samen met een aantal leden van het Regieteam van de crisisorganisatie, Adri Bom en Jaap Bond, bespreken we de kracht van het tuinbouwcluster, wordt er teruggekeken op de afgelopen periode en wordt er een doorkijkje gemaakt naar de toekomst. De scenario aanpak wordt toegelicht door Judith Schueler van ACCEZ. Op 25 juni ontvangen geïnteresseerden een link naar de uitzending. 

Bron: Greenports Nederland

Publicatiedatum: