"Challenge deed mij weer realiseren waar de echte teler dag en nacht mee bezig is"

Team AuTomatoes won afgelopen maandag de Autonomous Greenhouse Challenge. Teamleden René Beerkens en Evripidis Papadopoulo delen hun persoonlijke ervaring. 

De Challenge heeft Hoogendoorn consultant Rene Beerkens teruggebracht naar zijn wortels: “Ik ben een tuinderszoon. Ik werk nu al 20 jaar in tuinbouwautomatisering, maar het ondersteunen van telers wereldwijd om hun gewas op een optimale manier te laten groeien blijft toch mijn passie. De Challenge heeft mij weer doen realiseren waar de echte teler dag en nacht mee bezig is.

Ik vond het heerlijk om te doen. Het was mooi om onze recente onderzoeken en kennis te vertalen naar geautomatiseerde algoritmen en om de voortgang van onze toegepaste strategie op het gewas te monitoren door middel van cijfers en afbeeldingen. Het heeft ons geholpen om dingen te bereiken die 10 jaar geleden nog niet mogelijk waren en dat allemaal door technologische ontwikkeling.”

Trots op algoritme
De Challenge heeft Hoogendoorn en LetsGrow.com data-analist Evripidis Papadopoulos zelfverzekerder gemaakt over zijn algoritme ontwikkeling. “Het was een geweldige, intensieve Challenge waarin we als team op ons best presteerden. In het begin was ik er niet zeker van of de algoritmen die we ontwikkeld hadden zouden werken. Echter, na verloop van tijd presteerden onze algoritmen perfect en dat gaf ons heel veel energie om verder te werken aan het ontwikkelen van nieuwe algoritmen en ons op de details te richten.

Uiteindelijk heeft ons plan gewerkt en geresulteerd in de winst van de Autonomous Greenhouse Challenge. Het was een geweldige bevestiging dat de jury  zei dat onze AI-strategie in de praktijk zou kunnen worden gebruikt. Niet alleen voor mij, maar voor het hele team. Ik was er al van overtuigd dat het mogelijk was en toen bevestigde de jury dat onze strategie wereldwijd toepasbaar is.

Ik heb veel geleerd. Een van de belangrijkste dingen voor mij was dat ik er achter kwam wat een teler dagelijks moet controleren om zijn kas goed te laten functioneren. Daar heb ik veel respect voor. Dit is de reden dat ik wil blijven innoveren om hun leven makkelijker te maken door middel van onze data driven growing benadering.”

Teamwork
Alle teamleden kijken trots en met vreugde terug op de teeltwedstrijd. Ze zijn trots op wat ze bereikt hebben en op hoe ze samengewerkt hebben. Evripidis: “Het startpunt is de combinatie van kennis en ervaring die wordt opgedaan door data-analyse. Daarna laat je het gewas zijn eigen optimale manier vinden, geholpen door onze nieuwe innovatieve algoritmen. Ik ben erg blij met het resultaat van de Challenge. Dat is teamwerk, dus ik had me geen betere teamleden kunnen wensen!”

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth management
info@hoogendoorn.nl
www.hoogendoorn.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven