Primeur voor Fruitshop: eerste groentewinkel met zelfscan kassa’s

Tholen – De levering van het systeem levert enige vertraging op maar over ongeveer 8 weken hoopt Michael de Visser van Fruitshop de eerste groentewinkel met zelfscan kassa’s te openen. “Wij zijn de eerste in Nederland in de detailhandel die met zo’n systeem gaan werken”, vertelt Michael. De winkel komt in winkelcentrum Tref in Middelburg en wordt een van de grootste groentewinkels in Nederland.


Michael de Visser van Fruitshop met een fruitbox-actie uit vanwege 3000 likes op Facebook

Het principe van zelfscan is hetzelfde als al in diverse moderne supermarkten wordt gebruikt, maar die hebben vaak ook nog bemande kassa’s. De Fruitshop Middelburg wordt volledig zelfscan. Klanten pakken zelf de producten, wegen deze eventueel af en scannen de prijzen en stoppen het in de tas. Aan het einde van de rit rekenen ze alles in een keer af, dat kan zowel met pin als contant. Vervolgens krijgen ze een bon met daarop een unieke code waarmee ze de winkel kunnen verlaten.

De geplande winkel in Middelburg heeft een oppervlakte van 300m2 en is daarmee een van de grootste groentenwinkels in Nederland. Er zijn drie zelfafrekenkassa’s voorzien. “Dat is best weinig maar meer kassa’s zijn niet nodig, het afrekenen is in een paar seconden gebeurt”, vertelt Michael. In november staat de opening van een tweede Fruitshop in Goes op de planning. Deze winkel is qua oppervlakte nog wat groter dan de winkel in Middelburg en krijgt ook een zelfscan systeem. Als het nieuwe winkelconcept aanslaat stappen ook de twee al bestaande winkels in Kapelle en Goes over op zelfscan.

Fruitshop maakt een automatiseringsslag omdat het steeds lastiger wordt om aan geschikt personeel te komen. Ze startten onlangs een Facebook campagne om medewerkers voor te stellen en hopen zo toekomstige collega’s enthousiast te maken voor het werk.

In Primeur 5 lees je een uitgebreid interview met Michael de Visser van fruitshop (pagina 60)

Fruitshop
Michael de Visser
Notestraat 39
Goes
T: 06 22572822
michael@fruitshop.nl  
www.fruitshop.nl  
 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.