Nieuwe verpakkingen voor gesneden kruiden besparen meer dan 100 ton plastic

Metro Duitsland zet nu in heel Duitsland in op duurzamere verpakkingen van het eigen merk. Alle producten uit de categorie gesneden kruiden van het merk Metro Chef zitten sinds begin juni in verpakkingen met minder of helemaal geen kunststof. Daarmee beperkt Metro ieder jaar het plastic afval met 100 ton. 

De nieuwe verpakkingen bestaan overwegend uit papier dat uit duurzame teelt stamt en volgens FSC-richtlijnen gecertificeerd is. Zo bestaan bijvoorbeeld de nieuw ontwikkelde schaaltjes voor cressen volledig uit papier.


Foto: Metro Duitsland.

Verpakkingsinnovatie met minder kunststof
Zeker bij de keukenkruiden wordt het plasticverbruik verminderd, maar ook bij andere verpakkingsvormen voor gesneden kruiden, waar de inzet van kunststoffen zich niet laat vermijden om redenen rondom kwaliteitsgarantie, is het plasticverbruik zo ver mogelijk gereduceerd.

Het plasticaandeel in de folie voor bieslook bijvoorbeeld is in vergelijking met de oude verpakking nu 35% kleiner en de schaaltjes voor het grootste deel van de gesneden kruiden hebben voldoende aan een dunne plastic deksel. De nieuwe trechterzakjes voor bosjes kruiden zoals peterselie bevatten circa 65% minder plastic dan voorheen - alleen deze verandering bespaart meerdere tonnen kunststof per jaar.

Een verdere innovatie is de zogenaamde top seal-oplossing: deze oplossing maakt het mogelijk om schaaltjes met kruiden tot wel 100 keer opnieuw te sluiten. Daardoor blijven gesneden kruiden langer vers.

Na positieve klantenfeedback van chefs is de vernieuwing uitgebreid naar steeds meer Metro groothandelsfilialen. 

Voor meer informatie:
www.metro.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven