Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeien Drive-in voorkomt dip in aardbeienverkoop bij slecht weer

Tholen – Dat het uitbaten van een Drive-in in deze coronatijd succesvol is, is inmiddels wel gebleken. Mensen zijn bereid om uren in de file door te brengen om de vers geplukte aardbeien te bemachtigen. Bij De Manderveense Aardbei Drive-in is dat niet anders, vertelt eigenaar Hardrik Hindriksen. Hij bemerkte echter nóg een positieve ontwikkeling: ook met slecht weer is de aardbeienverkoop onverminderd goed.

Hardrik Hindrikse van De Manderveense Aardbei verkoopt méér aardbeien bij slecht weer

Het viel met Pasen al op. De eerste Paasdag was zonovergoten en zorgde voor lange files van ruim 2 uur. Tweede Paasdag was het koud, met als gevolg? Nóg langere files. “Dat hadden we niet verwacht, maar het is echt een trend. Met slecht weer is het hier vaak drukker dan met goed weer”, vertelt Hardrik die aan die omschakeling wel even moest wennen. De producten die mensen kopen zijn wel weersafhankelijk. Met minder goed weer verkopen ze vooral wafels met aardbeien, bekers met aardbeien en bekers met yoghurt, muesli en aardbeien. Met goed weer zijn smoothies en is boerenroomijs met aardbeien populair.

 

Wachttijden bij de Drive-in worden bijgehouden voor hun meer dan 15000 volgers op Facebook


Onverminderd populair zijn de bakjes met verse aardbeien en aardbeien gedipt in chocola. Daarvoor heeft Hardrik onlangs een tweede verkooppunt voor opgericht.

 

De Manderveense Aardbeien Drive-in is vanaf dag één razend populair toen premier Mark Rutte in maart alle horeca in Nederland sloot vanwege het coronavirus. Hardrik verkoopt zijn volledige jaaromzet van de Manderveense Aardbei bijna geheel aan consumenten via de zelfpluktuin en  het is nog maar de vraag of deze open kan. Daarom startte hij in no-time de drive-in. Sindsdien loopt het constant door. “We hoopten daar natuurlijk op maar je weet niet wat je moet verwachten”, besluit Hardrik.

Voor meer informatie
Hardrik Hindrikse
De Manderveense Aardbei
Broekdijk 25
Manderveen
T: 0541 680 287
info@demanderveenseaardbei.nl 
www.demanderveenseaardbei.nl