Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IPM-risicoberekening in de kas met hulp van kennis over coronaverspreiding

Ecoation heeft een patent aangevraagd voor een nieuwe technologie waarmee het bedrijf realtime IPM-risicoberekeningen kan maken en de verspreiding van biologische gewasbeschermingsmiddelen in kassen kan voorspellen.

In samenwerking met epidemiologen van de Universiteit van British Columbia, die onderzoek doen naar COVID-19, heeft het Data Science & AI-team van Ecoation een risicoberekeningsmodel ontwikkeld. Dit maakt gebruik van epidemiologische concepten om dagelijks een volledig overzicht te bieden van de aanwezigheid van ongedierte en het risico op ziektes in de kas.

Het risicomodel is een aanvulling op het menselijk oog en biedt telers de mogelijkheid om IPM-problemen in de hele kas vaker in kaart te brengen dan mogelijk is door alleen menselijke controle. Het voorspelt ook de populatiedynamiek van natuurlijke bestrijders en biedt intelligente oplossingen aan telers zodat ze gerichter behandelingen kunnen inzetten.

Dagelijks ontvangen klanten een samenvatting van de belangrijkste IPM-problemen, rijen die gecontroleerd moeten worden, afbeeldingen van planten die bekeken moeten worden en een bijgewerkte versie van het overzicht.

Ecoation won in 2018 de Greentech Innovation Award en is bekend om zijn verkennende platforms. Het bedrijf heeft het aanbod sindsdien uitgebreid. Het belangrijkste product, OKO, biedt nu gewaskwaliteitsbeoordelingen, opbrengstmanagement, opsporing van klimaatproblemen, digitale gewasregistratie en een gesloten IPM-systeem. Gebruikers ontvangen dagelijks een dynamisch verslag met details over hun bedrijfsactiviteiten. Door middel van de “Virtual Walk”-functie krijgen telers, managers en consultants op een meeslepende manier inzicht in de gewassen, waar ze zich ook bevinden.

Helping Guide
Op 1 mei introduceerde Ecoation de nieuwste functionaliteit, de “Helping Guide”, een communicatieportaal voor consultants en managers waarin ze de activiteiten in de kas direct kunnen leiden en begeleiden en hun diensten op afstand kunnen leveren. Door de reisbeperkingen biedt dit platform plaats voor kennisoverdracht en een continue service. Ecoation is nu op zoek naar gewasconsultants wereldwijd die het expertpanel willen versterken en hun diensten via dit nieuwe platform willen aanbieden.

Live Alerts
Het bedrijf kondigt nu de functionaliteit “Live Alerts” aan, dat werkt op basis van nieuwe technologie, die onlangs werd ontwikkeld door COVID-onderzoekers en datawetenschappers van Ecoation. Terwijl de OKO-scoutingmachine door de rijen heen gaat, geeft het algoritme de scout ter plekke een waarschuwing met het risiconiveau voor ongedierte en ziektes in de onmiddellijke nabijheid.

ToBRFV
Op 1 mei lanceerde Ecoation ook het risicoberekeningsalgoritme voor ToBRFV. De live waarschuwingen verbeteren de prestaties van de menselijke scouts in de kas door hun aandacht te trekken voor mogelijke problemen. In het kantoor van de teler of eigenlijk overal ter wereld waar je verbinding kunt maken met internet, krijgt de teler een interactieve overzichtskaart van plagen en ziektes en kun hij of zij kan zien waar mogelijke hotspots ontstaan. "Met het kasbeheerportaal kunnen telers, managers en consultants reageren op deze kennis en per locatie specifieke taken toewijzen die automatisch met de mensen in de kas wordt gedeeld via hun OKO-machines", aldus de bedenkers.

De OKO-machine is nu verkrijgbaar en wordt al in verschillende kassen in Canada, de VS en Europa ingezet sinds september 2019. Ondanks de beperkingen door COVID-19 heeft het team van Ecoation op twee locaties op succesvolle wijze OKO-machines weten te implementeren en installeren.

Voor meer informatie:
Ecoation  
Sales Director
Albert Pinto
Albert@ecoation.com 

Publicatiedatum: