Aardbeienbakje opnieuw uitgevonden

‘Help mij met verduurzamen!’ Met die opdracht van Gijs van Herk begon de samenwerking tussen fruitteler van Herk uit Heinenoord en Fonkels Innovatieve verpakkingen. Van Herk gebruikt elk jaar honderdduizenden, voornamelijk plastic, bakjes om de aardbeien en kersen in zijn winkel en bij retailers in de buurt te verkopen. Op basis van zijn eisen en werkprocessen is een nieuw, gepatenteerd aardbeienbakje ontwikkeld. Bakjes zijn beschikbaar voor 250 en 500 gram aardbeien.

Het resultaat is een volledig kartonnen verpakking, gemaakt van 100% gerecycled materiaal, met unieke eigenschappen. Het aardbeienbakje past per tien in een krat en heeft een speciale afgeronde rand aan de bovenkant, waardoor de aardbeien niet beschadigen bij het plukken. Ook hebben de aardbeienbakjes speciale ronde hoeken waardoor ze makkelijk uit de kratten te pakken zijn. Zo wordt een tijdsbesparing bij het plukken van de aardbeien gerealiseerd. Een eis van de teler, want bij het plukken kan hij zijn winst behalen. De slimme constructie heeft een dubbele wanddikte. Dit draagt bij aan de stevigheid van het bakje, zodat het materiaalgebruik is geoptimaliseerd.

De flex-bodem beschermt het fruit
Het meest innovatieve is echter de gepatenteerde flex-bodem. Een unieke techniek waarmee van stijf materiaal (karton) een verende en absorberende bodem wordt gemaakt, waardoor het fruit niet geplet wordt en sappen worden opgenomen. Na gebruik mogen de aardbeienbakjes bij het oud papier, zodat het opnieuw als grondstof kan worden ingezet.

Natuurlijke uitstraling
Het designteam van Fonkels heeft ook de bedrukking van het aardbeienbakje voor van Herk verzorgd. Gekozen is voor een natuurlijke uitstraling die helemaal past bij het natuurproduct en de kleur van het gerecyclede materiaal. Elk aardbeienbakje betekent een besparing van 14 gram plastic afval en dat wordt met dit design ook meteen aan de klant duidelijk gemaakt.

Geoptimaliseerd voor de teler en verkoop
Binnen de Fruity-lijn van Fonkels zijn er inmiddels ook innovatieve verpakkingen voor kersen en zachtfruit zoals frambozen en blauwe bessen ontwikkeld. Deze zijn ook voorzien van innovatieve oplossingen zoals een flex-bodem en verder geoptimaliseerd voor de teler en verkoop. Er wordt niet alleen naar het product gekeken, maar naar de hele keten. Van teelt, tot verwerking en verkoop. "Voor op maat gemaakte verpakkingen voor andere soorten groenten of fruit kan natuurlijk altijd met Fonkels contact worden opgenomen."

"Het aardbeienbakje van 100% karton, bevalt van Herk en zijn klanten enorm goed. Het past bij de natuurproducten die hij verkoopt. Van Herk fruit; die pluk je er zo uit!"

Meer informatie:
Fonkels
Tel. +31 (0)26-7470008
wim@fonkels.com 
www.fonkels.com/shop/duurzame-fruitverpakkingen/   
www.vanherkfruit.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven