Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste planten in kas op dak Lufa Farms

Er zijn 68.700 tomatenplanten en 4800 aubergineplanten geplant in de nieuwe kas van Lufa Farms. Deze kas bevindt zich letterlijk hoog in de lucht: op het dak van een bestaand kantoorgebouw in Ville Saint-Laurent, een buitenwijk van Montreal, Quebec, Canada.

De begane grond is ingericht als distributiecentrum voor Lufa, van waaruit ze hun groenten zullen verzenden naar lokale afnemers. Het doel is om een duurzamer voedselsysteem te creëren en gezondere voedingsgewoontes te stimuleren onder de lokale consumenten.

"Eind mei hebben we 68.700 tomatenplanten en 4800 zaailingen van aubergineplanten naar het dak gebracht en onze kas in Ville Saint-Laurent van 15.217 m² voor het eerst in gebruik genomen," deelt het team van Lufa Farms.

Het bedrijf had al drie andere kassen op daken in steden in het gebied rondom Montreal (Anjou, Ahuntsic en Laval). "We hebben in onze andere kassen nieuwe gewassen geplant, paprika's en komkommers, die we in juli zullen oogsten," leggen ze uit. "In de tussentijd leveren onze partners veel verse groenten van zowel kassen als het open veld."

De vierde locatie is nu volledig operationeel en de eerste oogst zal in juli plaatsvinden.


Radu, operations manager, met Henry, de site supervisor, tijdens het planten vorige week.

Met de nieuwe kas verdubbelt het bedrijf het areaal. "Met deze kas verdubbelen we onze teeltcapaciteit en kunnen we 2% van Montreal voeden met verse, lokale groenten. Het is een ongelooflijke stap in de toekomst voor superlokale, duurzame urban farming," zei Mohamed Hage, medeoprichter en directeur, tijdens de aankondiging van de nieuwe kas vorig jaar. "We hebben tien jaar ervaring in deze kas gestopt, van het zoeken naar het perfecte dak naar de eerste bouwfase ondanks de sneeuw en we zijn ontzettend blij om het nu in bedrijf te zien."

De kas heeft dubbelwandig glas en twee sets met energiebesparende schermen voor een verbeterde isolatie. "De kas is ook geïntegreerd met het gebouw eronder voor thermische voordelen voor beide gebouwen. De kas vangt regenwater op dat wordt gebruikt in een gesloten irrigatiesysteem en we gaan groen afval opvangen in een compostsysteem op de locatie zelf."

De tomatenplanten worden neergezet en worden ondersteund met clips.

Radu, operations manager, met Henry, the site supervisor, tijdens het planten vorige week.

Het resultaat

 

Lufa Farms
(514) 669-3559
info@lufa.com
montreal.lufa.com