Vochtbestendige groente- en fruitbakjes plasticvrij

Remmert Dekker Packaging is na een intensief ontwikkeltraject in samenwerking met haar klant Nature’s Pride erin geslaagd om een kartonnen aardbeien punnet op de markt te brengen, waarbij de vochtbestendigheid van plastic laminaat is vervangen door een watergedragen lak. Een grote stap voorwaarts in het streven naar duurzame verpakkingen. Nature’s Pride heeft hiermee de primeur in Nederland en daarbuiten.

Remmert Dekker Packaging: “Voorheen waren wij genoodzaakt om tweezijdig bedrukt karton te voorzien van plastic laminaat als functionele vochtbarrière. Dit leidt echter tot een samengesteld verpakkingsmateriaal, wat gescheiden gerecycled moet worden. Met de nieuwe innovatieve waterafstotende lak kan de consument de verpakking na gebruik bij het oud papier meegeven. Duurzaam en toekomstbestendig. Onze klant Nature’s Pride is een belangrijke partner geweest in dit project. Nature’s Pride hanteert ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, wat aansluit op de missie van Remmert Dekker Packaging.”

Remmert Dekker Packaging benadrukt de noviteit van de oplossing. “Wij hebben exclusiviteitsafspraken met onze leveranciers. De lak is uitgebreid getest en voldoet aan alle voedselveiligheidseisen. De nieuwe lak is breder toepasbaar dan alleen voor aardbeien, denk aan ander zachtfruit en groenten die vochtbestendige verpakking nodig hebben.

Het plasticvrije Eat Me aardbeienbakje van Nature’s Pride is nu te koop in de supermarkt.

Voor meer informatie:
Remmert Dekker Packaging
Tel: 075 6811 666 
www.remmertdekker.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven