kunstwerken, kinderwedstrijd en SBS6-uitzending

Burgemeester Arends voor even 'acteur' voor alternatief Varend Corso

Hoewel het Varend Corso dit jaar door de coronamaatregelen van 2 t/m 5 juli 2020 helaas niet door kan gaan, laat de organisatie het corsoweekend niet stilzwijgend voorbijgaan. Het bestuur maakte gisteren bekend dat er diverse objecten in de regio worden geplaatst en er een speciale kinderwedstrijd komt.

Ook SBS6 geeft in het tv-programma De Grote Tuinverbouwing aandacht aan het ‘Varend’ Corso. Hiervoor werden gistermiddag opnamen gemaakt met Burgemeester Arends (Gemeente Westland) in Poeldijk.


Arnaud Roelofs, Burgemeester Bouke Arends neemt het eerste boeket in ontvangst vanaf de versierde boot bij Bola Maritiem

Kunstvoorwerpen
Aan alle deelnemende Westlandse kernen en vaste deelnemers is gevraagd om een stilstaand gedecoreerd object te maken en deze op een eigen terrein tijdens het Corsoweekend te plaatsen. Zo kan dit een bouwwerk of bloemenmozaïek zijn. Uiteraard versierd met bloemen, groenten en planten. Geïnteresseerden kunnen de geplaatste kunstvoorwerpen bezichtigen bijvoorbeeld tijdens een fietsroute. Zo geeft het Corso ook dit jaar kleur aan de regio en versterken we de saamhorigheid in de kernen. Veiligheid staat uiteraard voorop dus zijn er spelregels voor deelnemers en fietsers, in samenspraak met de gemeenten, opgesteld.
 
Kinderwedstrijd
Westlandse kinderen worden tijdens een speciale wedstrijd uitgedaagd hun eigen miniatuurboot te ontwerpen. Door knutselen, knippen, plakken, naaien, bouwen, mozaïeken, figuurzagen of zelfs met Lego. Enige voorwaarde is dat de boot kan blijven drijven. Hiervoor zullen we werken met de kinderopvangorganisaties uit het hele Westland. Kinderen kunnen alleen of samen een bootje maken met het thema It’s Showtime! Een jury beoordeelt de inzendingen, naast leuke prijzen is de hoofdprijs een hoofdrol in het Kindercorso van 2021 te winnen. Alle bootjes worden op een centrale plek in Westland tentoongesteld.
 
TV-uitzending
Tot slot volgt in aanloop naar het eerste juliweekend, op zaterdag 13 juni, in de tv-uitzending De Grote Tuinverbouwing een uitgebreid item over het Corso. Gistermiddag voer daarvoor een gedecoreerde boot met corsovoorzitter Rob Baan en tv-presentator Ivo Putman en zijn cameraploeg door Westland.

Na vertrekt bij Van der Valk Systemen wachtte op de kade bij Bola Maritiem een spektakel onder toeziend oog van burgemeester Arends. Hij nam daar een aantal sierlijke boeketten in ontvangst en reikte deze later die dag als verrassing uit bij een Hospice in de gemeente.

Eerder gemaakte opnames over de corsovoorbereidingen en deze overhandiging aan de burgemeester krijgen een plek op nationale tv. Een boost voor het Westland de sierteeltsector en het Varend Corso.

Het Varend Corso Westland zal in 2021 van 1 t/m 4 juli plaats vinden.

Voor meer informatie:
Varend Corso

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven