Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joachim Keus, Ridder:

"De tijd van opschuiven van projecten is voorbij"

Tholen - Iedereen hield z’n hart vast. Wat zou de coronacrisis betekenen voor de internationaal georiënteerde tuinbouwsector? Gesloten grenzen? Het annuleren van projecten?

Nu, enkele weken later, vindt Joachim Keus, verantwoordelijk voor verkoop Benelux van aandrijfssystemen en schermen van Ridder, dat hij niet mag klagen. “De productie en de orderintake lopen lekker door en we hebben gelukkig weinig zieken. Een flexibele opstelling is wel nodig. En dat is wat we doen."

“Voor de projecten die we nu aan het uitleveren zijn, is de levertijd van aandrijfsystemen en schermen zes tot acht weken. De meeste bedrijven laten die leveringen gewoon doorgaan. De volgende stap is dat kassenbouwers en installateurs hun supervisors naar de projectlocaties sturen om daar de installatie van schermen en aandrijfsystemen te coördineren. Nu is dat nog lastig, maar ik verwacht dat dat op korte termijn ook wel weer goedkomt.”

Telers zien prijzen herstellen
Doordat de buitenlandse projecten lastig waren, gaven de Nederlandse kassenbouwers en installateurs de afgelopen weken voorrang aan projecten in Nederland. “Hier hebben we gelukkig geen restricties gehad dat er niet gewerkt mocht worden. Wel waren er siertelers die door de slechte marktsituatie projecten uitstelden of annuleerden, maar nu de prijzen zich lijken te herstellen en nu ze hun producten weer bijna volledig aan de veiling kunnen leveren, wordt die draad toch weer opgepakt”, merkt Joachim.

Na de zomer weer buitenlandse projecten
Tot de zomer dus nog volop aan het werk voor de Nederlandse markt. Daarna verwacht Joachim dat de buitenlandse projecten weer opgepakt kunnen worden. “Ik verwacht dat met name landen als Rusland en China zich nu nog meer gaan richten op zelfvoorziening, omdat ze niet nog eens in een exportblokkade terecht willen komen. Lokale productie van voedsel speelde al in veel landen, maar die ontwikkeling zal als gevolg van deze crisis harder gaan.”

Overigens gaat het werk van Ridder in Canada ook door. In Leamington heeft Ridder een kantoor vanwaar geleverd wordt aan lokale kassenbouwers en installateurs. “Zij hebben niet het probleem dat supervisors niet kunnen komen, omdat ze daar zelf gevestigd zijn. Terwijl Nederlandse kassenbouwers moeten wachten tot de supervisors weer af kunnen reizen, kunnen de Canadese bedrijven met het lokale personeel gewoon doorgaan.”

Voor meer informatie:   
Ridder
info@ridder.com    
www.ridder.com 

Joachim Keus
+31  06 53370756
j.keus@ridder.com