Arbeidsmigranten in de coronacrisis: informatie voor werkgevers

Werkgevers moeten op een aantal zaken letten als er arbeidsmigranten voor hen werken. Zo moet er gelet worden op de veiligheid, maar ook op het vervoer en wonen. 

Arbeidsmigranten werken veelal in cruciale sectoren, zoals de voedselketen, waaronder de glastuinbouw, en de logistiek. Het is belangrijk voor de continuïteit van ondernemingen in deze sectoren dat ondernemer en medewerkers de richtlijnen van het RIVM kennen en naleven. Het ministerie van SZW heeft deze week de bijgevoegde infographic verspreid, bestemd voor werkgevers van arbeidsmigranten.
 
Als meerdere medewerkers op een bedrijf besmet raken, kan dit gevolgen hebben voor de bedrijfsprocessen. Daarnaast hebben ondernemers op grond van de Arbeidsomstandighedenwet een zorgplicht om hun medewerkers in staat te stellen het werk veilig en gezond te doen. Maak de risico’s inzichtelijk, bijvoorbeeld in een aparte arbocatalogus voor corona. Van belang is ook of een ondernemer zicht heeft op de wijze waarop zijn medewerkers naar het werk komen en op hun woonomstandigheden.

Bekijk de infographic van de Rijksoverheid (PDF) voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven