Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Samen wel 'een partij' voor tuinbouw in de Golfregio

Juist in de coronacrisis is er momentum voor de Nederlandse tuinbouwsector om kennis en producten te exporteren. Er liggen grote kansen in de Golfregio waar men graag zelfvoorzienend wil worden, bijvoorbeeld door middel van indoor farming.

Omdat het voor individuele, Nederlandse partijen veel lastiger is om te internationaliseren wil InnovationQuarter samen met Dutch Greenhouse Delta een gezamenlijk internationaliseringtraject starten. Partijen uit de gehele keten zijn welkom, schrijft Anne-Claire van Altvorst van InnovationQuarter.

"Wij zijn ervan overtuigd dat als wij onze kennis en producten goed inzetten, wij de concurrentiepositie van Nederland kunnen versterken en een significante bijdrage kunnen leveren aan het duurzaam voeden en vergroenen van de wereld. Belangrijk daarbij is op te merken dat we dit niet als individuele bedrijven kunnen doen. Individueel zijn de bedrijven geen partij voor internationale overheden en investeerders en zullen wij dus niet uitgenodigd worden. Individueel kunnen wij de schaal en complexiteit van de aanvragen niet aan. Reden te meer om de samenwerking op te zoeken en collectief een PIB te starten."

PIB-programma
Dutch Greenhouse Delta en InnovationQuarter zijn daarom op zoek naar bedrijven en instellingen die gezamenlijk de gehele waarde- of  productieketen vertegenwoordigen. Met dit consortium willen zij een PIB aanvraag indienen bij het Rijk.

Partners for International Business (PIB) is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren. Door een PIB-aanvraag staan we als Nederlands cluster sterker en kunnen we gezamenlijk promotie, kennis en netwerk opbouw.

Bron: Innovation Quarter


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven