Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Watertanks downloaden aan de andere kant van de wereld

"Een aantal maanden geleden ontvingen we een opdracht uit Qatar voor grote watertanks," vertelt Pieter Versluis van Buwatec. De Nederlandse producent van wateropslagsystemen werkt normaal gesproken met een wereldwijd dealernetwerk. De lokale dealers helpen de klanten met de installatie van de tanks. "Dit was niet mogelijk in Qatar, daarom moest een van onze leidinggevenden naar de locatie toe."

Toen kwam de COVID-19-crisis en was het bezoek niet meer mogelijk. Er lag wel een bepaalde tijdsdruk op het project, omdat de klanten grote behoefte hadden aan water. De tanks waren al verscheept, maar zijn midden in de crisistijd op de locatie aangekomen. 

"We hebben daarom contact opgenomen met de klant en gevraagd hoe we dit konden oplossen. We hebben ze gevraagd of ze een bouwteam hadden en technici. Die hadden ze, dus zijn we gestart met het versturen van instructies per e-mail. We kregen foto's van het resultaat per WhatsApp," vertelt Pieter. Dit proces ging in kleine stapjes, zodat de veiligheid van het project gegarandeerd kon worden. Elke tank bevat 475.000 liter water.

Het project vorderde snel en binnen een week was de eerste watertank met een diameter van 11 meter geïnstalleerd. Buwatec trok hieruit twee conclusies: "Onze klanten kunnen doorgaan met hun bedrijfsactiviteiten en het is voor ons mogelijk om projecten te leiden via het internet. Het is een bijzonder alternatief, omdat het simpel en toch veilig is!"


De voltooide watertank

Voor meer informatie:
Buwatec
water-tank@buwatec.com
www.buwatec.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven